God hotellsesong i Hardanger

I perioden januar til juni hadde Hardanger 135.492 gjestedøgn. Det tilsvarer en økning på 8,7 prosent i forhold til 2006.
Redaksjonen
10 August 2007 - 18:00

Norske gjestedøgn gikk opp med 6,5 prosent og utenlandske hele 13 prosent.
 
Reisemål Hardanger Fjords markedsføringsarbeid i Storbritannia gir resultater. Veksten i dette segmentet var på 19 prosent. Også de andre store utenlandsmarkedene vokste. Tyskland gikk opp med fem prosent og hadde totalt 15.253 gjestedøgn.
 
Vekst fra Asia
Men den aller største veksten kommer fra Asia. Nasjonene derfra økte med 41 prosent og er nå oppe i over 4 000 gjestedøgn. Det er Japan som er motoren, men også Kina og Sør-Korea viser gode tall, skriver boarding.no.
 
Godt belegg
I juni steg gjennomsnittlig rombelegg på hotellene med 10 prosent.
 
Losjiomsetningen steg med 3 millioner kroner, og gjennomsnittlig rompris med 11 prosent. Det betyr at losjiomsetningen i første halvår er 45 millioner kroner, vel 8 millioner bedre enn i 2006.
 
Satsing gir resultat
Reisemål Hardanger Fjord sier at fremgangen i juni var ventet, siden verdensmesterskapet i fotball gikk i juni 2006. Derfor var det dårlig med besøkende fra sentraleuropa.
 
Likevel er tallene for januar-juni mye bedre enn forventet, og spesielt gledelig er det at omsetningen stiger og hotellene har godt belegg på rommene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her får du en ny pastafavoritt
Dagens rett
Pasta med kremet valnøttpesto

Her får du en ny pastafavoritt

I dag gir vi deg oppskrift på en knallgod pastarett med valnøttpesto som kan lages med eller helt uten kjøtt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her