God hotellsesong i Hardanger

I perioden januar til juni hadde Hardanger 135.492 gjestedøgn. Det tilsvarer en økning på 8,7 prosent i forhold til 2006.
Redaksjonen
10 August 2007 - 18:00

Norske gjestedøgn gikk opp med 6,5 prosent og utenlandske hele 13 prosent.
 
Reisemål Hardanger Fjords markedsføringsarbeid i Storbritannia gir resultater. Veksten i dette segmentet var på 19 prosent. Også de andre store utenlandsmarkedene vokste. Tyskland gikk opp med fem prosent og hadde totalt 15.253 gjestedøgn.
 
Vekst fra Asia
Men den aller største veksten kommer fra Asia. Nasjonene derfra økte med 41 prosent og er nå oppe i over 4 000 gjestedøgn. Det er Japan som er motoren, men også Kina og Sør-Korea viser gode tall, skriver boarding.no.
 
Godt belegg
I juni steg gjennomsnittlig rombelegg på hotellene med 10 prosent.
 
Losjiomsetningen steg med 3 millioner kroner, og gjennomsnittlig rompris med 11 prosent. Det betyr at losjiomsetningen i første halvår er 45 millioner kroner, vel 8 millioner bedre enn i 2006.
 
Satsing gir resultat
Reisemål Hardanger Fjord sier at fremgangen i juni var ventet, siden verdensmesterskapet i fotball gikk i juni 2006. Derfor var det dårlig med besøkende fra sentraleuropa.
 
Likevel er tallene for januar-juni mye bedre enn forventet, og spesielt gledelig er det at omsetningen stiger og hotellene har godt belegg på rommene.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her