Godisvin

En vin som fyller munnhulen med godsaker som modne skogsbær, sjokolade og mokka er et måltid i seg selv. Men ukens vin består prøven som matvin, og vil helst ha en saftig kjøttbit på tallerkenen.
Aase E. Jacobsen
07 Mars 2001 - 16:10

Argentinske Trivento Cabernet Malbec Reserve 1998 (11777) fra Viña Patagonia er stappfull av gode smaker. Her er alle skogens søte bær, og særlig bjørnebær, den er svært rund og fyldig med bløte syrer og tanniner hvilket gjør den til en utmerket peiskoskandidat. Det er vanskelig å stå i mot en slik vin med mindre du foretrekker svært syrestramme viner. Og det er ikke så mange som gjør hvis de bare skal ha "et lite glass rødvin".

Trivento kan imidlertid utmerket godt brukes som matfølge. Og da helst til saftig, gjerne grillet kjøtt. Det intense bærpreget vil dessuten gjøre godt i møte med krydrete retter. Og siden den har så bløte tanniner, kan den godt brukes til vilt.

Argentinsk vin er mer i vinden her til lands enn vin fra naboen Chile. Årsaken er kanskje at argentinske vin har større variasjon i smaksbildet. Trivento representerer imidlertid den moderne delen av Argentinas blomstrende vinproduksjon. Druemiksen er like store deler cabernet og malbec, som er landets nasjonaldrue. Malbec gir fargemettede viner med blekkaktig fylde og smak samt fine tanniner.

Vinen kommer fra Mendoza som er landets hovedkilde for druer. Her er det svært varmt og tørt, og derfor er kunstig vanning mye brukt på samme måte som på andre siden av fjellene i Chile. Resultatet er druer med høy grad av modning og som gir viner av Triventos kaliber ved hjelp av moderne vinfremstillingsteknologi. Et forhold som er svært viktig med viner av denne type er at de ikke serveres for varme. De søte bæraromaene og alkoholgehalten på 13 vil gjøre at vinen oppleves som slapp når den blir for varm. Derfor aldri mer enn 17-18 grader.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her