Godt nytt til pastaen

Pastaelskerne er blitt bønnhørt med to nye favoritter. En til de lettere versjonene, og en til de kraftigste kjøttsausene.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Zaccagnini Sangiovese 2009 (59035) og Zaccagnini Rosso Piceno 2007 (59036) dekker hver på sin måte kravene vi stiller til en god pastavin. Saftighet, særpreg og et fint men ikke for tydelig tanninbitt. Den første er litt lettere og er perfekt til en bolognese eller carbonara . Den andre har mer av alt og kler bedre de kraftigere pastarettene, de med rike fyldige kjøttsauser (pasta ragout), slik de serveres i Italia. Men går selvsagt ikke av veien for å følge en smaksrik ovnsstekt kjøttrett heller.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Begge kommer fra samme produsent, Zaccagnini, som holder til i fylket Marche , på Italias østkyst. Men altså ikke den samme Zaccagnini som i Abruzzo lenger sør, som har tatt den norske vinsmaken med storm. Druematerialet er litt annerledes, for her får montepulcianodruen besøk av sangiovese.

Ærlige viner
Denne ukes Zaccagnini er en 42 hektar stor familiedrevet vingård med en portefølje som dekker mesteparten av det Marche har å by på, altså ikke bare Rosso Piceno-DOC'et, men også Verdicchio , Rosso Conero og den mer sjeldne, men ikke mindre spennende, Lacrima di Morro d'Alba som jeg gjerne skulle sett mer av her til lands.

Kombinasjonen av høyden over havet, det kalkholdige leirjordsmonnet med høyt innhold av mineralsalter (tidligere havbunn), håndplukkingen og den tradisjonelle vinmakingen gir veldig ærlige viner. Her er det relativt kort uttrekkstid og bare sement- og ståltanker. Etter å ha tilbrakt trekvart år i disse viser vinene seg nå fra sin beste side.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Zaccagnini Sangiovese 2009

Produsent:
Zaccagnini
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Marche
Pris:
109,90 kr
Varenummer:
5903501
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Zaccagnini Rosso Piceno 2007

Produsent:
Zaccagnini
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Marche
Pris:
125,00 kr
Varenummer:
5903601
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen