Godteri på flaske

Rødvin selvsagt er sunnere enn kaker og annet søtt, og i hvert fall så lenge nippingen er i moderate doser til måltidene. Ukens vin er derfor lørdagsgodt for voksne som også kan nytes midt i uka. Den passer så vel til klassiske retter som biff med tilbehø
Redaksjonen
04 Oktober 1999 - 01:11

La Joya Cabernet Sauvignon Sélection 1997 (varenr. 11762, kr 99, testutvalg) er en fyldig og smaksrik chilener med masse bærsødme, sjokolade og kaffe. Tanninene er bløte og syrene likeså. En skikkelig godterivin som helst vil ha kryddersterk, men ikke altfor fet mat. Den går likevel godt til den tradisjonelle biffen, og særlig hvis du bytter ut béarnaisen med en kraftig peppersaus.
 
La Joya er en relativt ny produktlinje fra den chilenske familiebedriften Bisquertt med base i Colchagua-dalen sørvest for Santiago. Som svært mange andre startet Bisquertt orienteringen mot eksport først i 1990. De siste ti årene har derfor vært preget av stor ekspansjon i form av kjøp av vinmarker og modernisering av anlegget.
 
Bisquertt er imidlertid fortsatt bare middels stor i chilensk målestokk med en produksjon på tre millioner liter på årsbasis. Som de fleste andre chilenske familier teller Bisquertt mange hoder. Alle de åtte "barna" i alderen 26 til 42 år er aktive i vinproduksjonen. Far Bisquertt på 71 har imidlertid ingen planer om å gi seg og er på stadig jakt etter kvalitetsforbedringer. Hvilket gir resultater, for Bisquertt henter mange troféer for sine viner i konkurranser verden over.
 
La Joya Selection som er seriens enkleste viner, men kanskje de beste, demonstrerer kvaliteten på frukten fra Colchagua. Ren fin cabernet med en tidel merlot. Og med kun ti prosent fatlagring.
 
Tekst Aase E. Jacobsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her