Godteri på flaske

Rødvin selvsagt er sunnere enn kaker og annet søtt, og i hvert fall så lenge nippingen er i moderate doser til måltidene. Ukens vin er derfor lørdagsgodt for voksne som også kan nytes midt i uka. Den passer så vel til klassiske retter som biff med tilbehø
Redaksjonen
04 Oktober 1999 - 01:11

La Joya Cabernet Sauvignon Sélection 1997 (varenr. 11762, kr 99, testutvalg) er en fyldig og smaksrik chilener med masse bærsødme, sjokolade og kaffe. Tanninene er bløte og syrene likeså. En skikkelig godterivin som helst vil ha kryddersterk, men ikke altfor fet mat. Den går likevel godt til den tradisjonelle biffen, og særlig hvis du bytter ut béarnaisen med en kraftig peppersaus.
 
La Joya er en relativt ny produktlinje fra den chilenske familiebedriften Bisquertt med base i Colchagua-dalen sørvest for Santiago. Som svært mange andre startet Bisquertt orienteringen mot eksport først i 1990. De siste ti årene har derfor vært preget av stor ekspansjon i form av kjøp av vinmarker og modernisering av anlegget.
 
Bisquertt er imidlertid fortsatt bare middels stor i chilensk målestokk med en produksjon på tre millioner liter på årsbasis. Som de fleste andre chilenske familier teller Bisquertt mange hoder. Alle de åtte "barna" i alderen 26 til 42 år er aktive i vinproduksjonen. Far Bisquertt på 71 har imidlertid ingen planer om å gi seg og er på stadig jakt etter kvalitetsforbedringer. Hvilket gir resultater, for Bisquertt henter mange troféer for sine viner i konkurranser verden over.
 
La Joya Selection som er seriens enkleste viner, men kanskje de beste, demonstrerer kvaliteten på frukten fra Colchagua. Ren fin cabernet med en tidel merlot. Og med kun ti prosent fatlagring.
 
Tekst Aase E. Jacobsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her