Godteri på flaske

Rødvin selvsagt er sunnere enn kaker og annet søtt, og i hvert fall så lenge nippingen er i moderate doser til måltidene. Ukens vin er derfor lørdagsgodt for voksne som også kan nytes midt i uka. Den passer så vel til klassiske retter som biff med tilbehør som til hottere saker. 031199.

La Joya Cabernet Sauvignon Sélection 1997 (varenr. 11762, kr 99, testutvalg) er en fyldig og smaksrik chilener med masse bærsødme, sjokolade og kaffe. Tanninene er bløte og syrene likeså. En skikkelig godterivin som helst vil ha kryddersterk, men ikke altfor fet mat. Den går likevel godt til den tradisjonelle biffen, og særlig hvis du bytter ut béarnaisen med en kraftig peppersaus.
 
La Joya er en relativt ny produktlinje fra den chilenske familiebedriften Bisquertt med base i Colchagua-dalen sørvest for Santiago. Som svært mange andre startet Bisquertt orienteringen mot eksport først i 1990. De siste ti årene har derfor vært preget av stor ekspansjon i form av kjøp av vinmarker og modernisering av anlegget.
 
Bisquertt er imidlertid fortsatt bare middels stor i chilensk målestokk med en produksjon på tre millioner liter på årsbasis. Som de fleste andre chilenske familier teller Bisquertt mange hoder. Alle de åtte "barna" i alderen 26 til 42 år er aktive i vinproduksjonen. Far Bisquertt på 71 har imidlertid ingen planer om å gi seg og er på stadig jakt etter kvalitetsforbedringer. Hvilket gir resultater, for Bisquertt henter mange troféer for sine viner i konkurranser verden over.
 
La Joya Selection som er seriens enkleste viner, men kanskje de beste, demonstrerer kvaliteten på frukten fra Colchagua. Ren fin cabernet med en tidel merlot. Og med kun ti prosent fatlagring.
 
Tekst Aase E. Jacobsen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen