Godteri på flaske

Rødvin selvsagt er sunnere enn kaker og annet søtt, og i hvert fall så lenge nippingen er i moderate doser til måltidene. Ukens vin er derfor lørdagsgodt for voksne som også kan nytes midt i uka. Den passer så vel til klassiske retter som biff med tilbehø
Redaksjonen
04 Oktober 1999 - 02:11

La Joya Cabernet Sauvignon Sélection 1997 (varenr. 11762, kr 99, testutvalg) er en fyldig og smaksrik chilener med masse bærsødme, sjokolade og kaffe. Tanninene er bløte og syrene likeså. En skikkelig godterivin som helst vil ha kryddersterk, men ikke altfor fet mat. Den går likevel godt til den tradisjonelle biffen, og særlig hvis du bytter ut béarnaisen med en kraftig peppersaus.
 
La Joya er en relativt ny produktlinje fra den chilenske familiebedriften Bisquertt med base i Colchagua-dalen sørvest for Santiago. Som svært mange andre startet Bisquertt orienteringen mot eksport først i 1990. De siste ti årene har derfor vært preget av stor ekspansjon i form av kjøp av vinmarker og modernisering av anlegget.
 
Bisquertt er imidlertid fortsatt bare middels stor i chilensk målestokk med en produksjon på tre millioner liter på årsbasis. Som de fleste andre chilenske familier teller Bisquertt mange hoder. Alle de åtte "barna" i alderen 26 til 42 år er aktive i vinproduksjonen. Far Bisquertt på 71 har imidlertid ingen planer om å gi seg og er på stadig jakt etter kvalitetsforbedringer. Hvilket gir resultater, for Bisquertt henter mange troféer for sine viner i konkurranser verden over.
 
La Joya Selection som er seriens enkleste viner, men kanskje de beste, demonstrerer kvaliteten på frukten fra Colchagua. Ren fin cabernet med en tidel merlot. Og med kun ti prosent fatlagring.
 
Tekst Aase E. Jacobsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her