Gourmetbegivenhet i Haugesund

Denne uken er den berømte britiske kjøkkensjefen Paul Rhodes gjestekokk hos Restaurant Brovingen på Rica Maritim Hotell i Haugesund.
Aase E. Jacobsen
07 Februar 2001 - 17:15

Det er ingen hvem som helst som har lagt turen til Haugesund og Rica Maritim Hotell denne uken. Paul Rhodes driver i dag topprestaurantene cheznico og Incognico i London, der han var kjøkkensjef under den legendariske Nico Ladenis. Chez Nico ble ekstra berømt for to år siden da de leverte tilbake sine 3 stjerner til Michelin-guiden - og skiftet navn fra Chez Nico at Ninety Park Lane til cheznico! Nico Ladenis uttrykte den gang at han ønsket å frigjøre seg fra det enorme presset og tvangstrøyen som tre Michelin-stjerner innebærer.

Rhodes har for øvrig erfaring fra Pierre Koffmans La Tante Claire (London), Roger Verge (Frankrike), Sandy Lane Hotel (Barbados) og Raffles Hotel (Singapore).

De heldige som befinner seg i Haugesund denne uken (til og med lørdag) kan altså smake cheznicos 10-retters meny. Til dette er det satt italienske viner til - tre forskjellige vinmenyer som er utvalgt av Aafje Melcherts, verdens første kvinnelige Master of Wine, i samarbeid med den norske importøren Gaia Wine & Spirits som spesialiserer seg på italienske topprodusenter. Melcherts har i 25 år drevet vinfirmaet Eeck en Maurick i Holland men er nå pensjonert, og heltids omreisende vinekspert og foredragsholder.

Ansvarlig for arrangementet er Adrian Bendi, restaurantsjef på Brovingen og dens kjøkkensjef Kjartan Kjetland med fartstid fra blant andre Bagatelle som nå skal begynne i London hos nettopp Rhodes.

Rica Maritim Hotel Åsbygaten 3 5528 Haugesund Tlf: 52 86 30 00 Fax: 52 86 30 01 E-mail: rica.maritim.hotel@rica.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her