Grønn glede

En spennende grønn og frisk smoothie blir deg til del når Heidi Verstergaard nå har sendt oss sin favorittoppskrift. Vær med i konkurransen du også!

Under oppskriften finner du konkurransereglene for smoothie-oppskrifter.

Grønn glede

Fremgangsmåte

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Det er bare å sette i gang. Nedenfor kan du lese om hva du trenger for å komme i gang og hvor enkelt det er å lage en smoothie. Herlig smak og deilig forfriskende.
 
Konkurransen er et samarbeid mellom vg.no, aperitif.no, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) samt Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker (frukt.no).

Premier
1. Reisegavekort kr. 5 000
2. Kenwood Smoothiesblender
3. Kenwood Smoothiesblender

Konkurranseregler
1. Alle innsendte oppskrifter skal være melkebaserte. Det vil si at en av ingrediensene må være enten yoghurt, rømme, fløte, melk eller syrnet melk.
2. Oppskriftene skal være alkoholfrie.
3. Oppskriftene skal inneholde sesongens frukter, bær eller grønnsaker.
4. Juryen vektlegger kreativitet og bruk av smakstilsetninger.
5. Oppskriften må være selvkomponert.

Innsendingsfrist er fredag 17. juni.
Vinneren vil bli kåret 23. juni.

Jury
I juryen sitter: Aase E. Jacobsen - Ansvarlig redaktør i Apéritif, Gaute Gusrud - Event Manager i Apéritif, Camilla Agerup - Matfaglig konsulent melk.no.

è Send inn din oppskrift her

Hva er en smoothie?
Denne leskedrikken ble først laget i California på slutten av 80-tallet og fikk raskt gjennomslag i surf- og beachkulturen. Smoothie er et magrere alternativ til milkshake og serveres iskald. Juicebarer, kaffebarer og helsestudioer - og egne smoothiesbarer selger smoothies i mange ulike varianter.

En god smoothie kan serveres når som helst; frokost, lunsj, dessert eller som et mellommåltid. Det finnes også en rekke smoothie-varianter med tilskudd av vitaminer, mineraler, ginseng, alger, fiber og proteiner.

Hva trengs for å lage en smoothie?
Det er enkelt å lage sin egen smoothie. En original smoothie skal bestå av yoghurt, fersk eller fryst frukt eller bær og isbiter. Vår løsning består av yoghurt, banan, samt frossen frukt eller bær. Du kan også bruke syrnede melkeprodukter, eksempelvis Biola eller Cultura.

Friske urter som sitronmelisse eller mynte smaker også godt i en smoothie. Med dette som basis - og en kraftig blender/hurtigmikser/foodprosessor - er det lett å komponere egne smoothiesvarianter.

Fremgangsmåte
Velg en yoghurtsmak som du liker. Ha yoghurt, frosne bær eller frukt og banan i blenderen og kjør til alt er most (det er viktig å ha i yoghurten først, slik at kniven i blenderen ikke ødelegges av de frosne bærene/frukten). Hell alt i et høyt glass og server umiddelbart.

Les dette før du sender oppskriften din:
VG Nett og Apéritif Nett forbeholder seg retten til fritt å publisere oppskriften med et eventuelt bilde som du sender oss. Selvfølgelig med angivelse av hvem som har sendt den inn og eventuell fotograf.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen