Hansa i ny innpakning

Valget av drikkevarer og ikke minst emballasje, viser hvem du er, og det er ikke uten grunn at fancy flasker som kun fås i barer og restauranter på "uforklarlig vis" har havnet i de tusen hjem. Nå kommer Hansa-pils emballert i aluminiumflaske.
Redaksjonen
13 Oktober 2003 - 17:14

Flasken er grønn med stor Hansa-logo i gull og det er kun på noen utvalgte steder at publikum kan få nyte en Hansa fra den nye flasken. Selv om Hansa nå har byttet slagord fra "Lagret lengst - verdt å vente på" til "Rett på smak", er det verdt å merke seg at øl tappet på en lystett aluminiumflaske nok kan lagres lenger enn øl på en brun glassflaske.

Parallelt med lanseringen av den nye flasken har Hansa sammen med gruppens to andre medlemmer, Borg og CB, redesignet store deler av etikettprogrammet. Borg Bryggerier har samtidig fått frisket opp logoen.

Samarbeid med Heineken
Når sant skal sies er den nye ølemballasjen et utslag av samarbeidet mellom Hansa og Heineken. Originalen ble utviklet av franske Ora-Ïto design på oppdrag fra Brasseries Heineken. Flasken ble lansert i mai i fjor.

Det hele startet på trendy nattklubber i Paris der Heineken så at deres produkter sakte men sikkert mistet grepet på publikum. I stedet for å gi opp, satte de i gang med en omfattende undersøkelse for å finne svaret på hvorfor unge voksne gikk fra øl til andre drikkevarer. Svaret kom ganske raskt: Produktet i seg selv var bra, men emballasjen var ikke trendy nok. De gode, gamle ølflaskene passet rett og slett ikke inn i resten av omgivelsene.

Norge før USA
Mens Heineken arbeider med lansering av aluminiumflasken i USA, har altså Hansa allerede kommet i mål. Målgruppen er unge voksne mellom 23 og 29 år, og sammen med aluminiumflaskene legges det opp til spesielle markedsaktiviteter.

Nå gjenstår det bare å installere metalldetektorer i døra på de utvalgte stedene - så den nye emballasjen ikke "spaserer" ut sammen med gjestene...

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her