Hansa større enn Ringnes

Etter en formidabel økning i omsetningen, selger nå Hansa mer øl i butikk enn hva Ringnes gjør.
Redaksjonen
07 Desember 2006 - 13:45

Det er første gang i historien at Hansa går forbi Ringnes i salg av øl gjennom dagligvarebutikker, men de må begge se seg forbigått av danske Tuborg som siste måned stod for 20,9 prosent av alt ølsalg, melder Hansa Borg denne uken.

I undersøkelsen som er foretatt av AC Nielsen viser det seg at det hittil i år er det omsatt 158 millioner liter øl gjennom norske butikker, som tilsvarer en verdi på 6,06 milliarder kroner. Hansa har den siste måneden hatt en andel av markedet på 15,9 prosent, og i løpet av det siste året har bryggeriet alene stått for hoveddelen av økningen innen dette segmentet med 87,7 prosent.

Hansa begrunner sin suksess med at forbrukerne foretrekker norske merker når de kjøper øl, og at de kjøper ølsorter som har en regional tilknytning. Dette har vært et fokusområde for Hansa, og de har nytt godt av å være i en utfordrerposisjon. Hansa har i tillegg blitt et nasjonalt varemerke med betydelige markedsandeler utenfor Bergen og Hordaland.

Hansa Borg bryggerier har måttet ansette nye krefter for å kunne øke produksjonen og møte etterspørselen.

Dagligvarehandelen står for mer enn ¾ av alt ølsalg i landet, hvo den siste ¼ omsetter i restaurantmarkedet. Her er Carlsberg/ Ringnes fremdeles markedsleder, mens Hansa Borg står for ca 30 prosent av Horeca-markedet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her