Haugen-Gruppen styrker seg ytterligere i Skandinavia

Den 23. april i år kjøpte Haugen-Gruppen den danske sjokoladeprodusenten Toms Fabrikker AS (Anthon Berg) sine datterselskaper Tørsleff & Co. AS i Danmark samt AB Törsleff & Co. i Sverige. Vinfirmaet House of Wine kommer også inn i Haugen-Gruppens portefølje.

Tørsleff-selskapene produserer og markedsfører en rekke forskjellige næringsmidler under bl.a. varemerkene Tørsleff, Paradiso og CajP. Tørsleff er markedsleder i Danmark innen bakeartikler, mens CajP er markedsleder i Sverige med sine grilloljer.
Selskapene representerer også flere internasjonalt kjente brands.

- Toms strategi er å fokusere på konfekt i noen bestemte nøkkelområder. På lang sikt passer derfor Tørsleff-selskapene ikke inn i Toms Gruppen, sier adm. direktør i Toms Per Harkær.
- Det har vært viktig for Toms å finne en eier som har næringsmidler som primært fokusområde, og som er i stand til å videreføre aktivitetene i Tørsleff & Co., avslutter Harkær.

-Tørsleff & Co. kommer til å inngå i Haugen-Gruppen (som eies av Associated British Foods plc.), og passer produktmessig bra inn i vårt skandinaviske sortiment og satsning, uttaler adm. direktør Jan E. Jørgensen.
- Akkvisisjonen føyer seg inn i en rekke av oppkjøp i Sverige og Danmark og er en del av vår skandinaviske strategi omkring salg og markedsføring av sterke merkevarer.

Samme dag kjøpes også det danske vinfirmaet House of Wine av familien Fossing. Selskapet arbeider med en rekke kjente kvalitetsviner på det danske markedet. I flg Jørgensen er selskapet spesielt sterkt innenfor business to business og i salg til restaurantmarkedet. Etter kjøpet vil House of Wine bli innfusjonert i Carl Lange AS som allerede er en del av Haugen-Gruppen.

- Dermed er vi i Danmark på plass i de samme kjerneområdene som i Norge; Dagligvare, Food-Service, Vin og Cognac, avslutter Jørgensen.

Haugen-Gruppen består av foruten av Tørsleff-selskapene og House of Wine, også av Carl Lange AS i Danmark , SJ Norman Teprodukter AB og Tubbin & Melander AB i Sverige.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen