Haugen-Gruppen styrker seg ytterligere i Skandinavia

Den 23. april i år kjøpte Haugen-Gruppen den danske sjokoladeprodusenten Toms Fabrikker AS (Anthon Berg) sine datterselskaper Tørsleff & Co. AS i Danmark samt AB Törsleff & Co. i Sverige. Vinfirmaet House of Wine kommer også inn i Haugen-Gruppens porteføl
Redaksjonen
24 April 2001 - 01:00

Tørsleff-selskapene produserer og markedsfører en rekke forskjellige næringsmidler under bl.a. varemerkene Tørsleff, Paradiso og CajP. Tørsleff er markedsleder i Danmark innen bakeartikler, mens CajP er markedsleder i Sverige med sine grilloljer.
Selskapene representerer også flere internasjonalt kjente brands.

- Toms strategi er å fokusere på konfekt i noen bestemte nøkkelområder. På lang sikt passer derfor Tørsleff-selskapene ikke inn i Toms Gruppen, sier adm. direktør i Toms Per Harkær.
- Det har vært viktig for Toms å finne en eier som har næringsmidler som primært fokusområde, og som er i stand til å videreføre aktivitetene i Tørsleff & Co., avslutter Harkær.

-Tørsleff & Co. kommer til å inngå i Haugen-Gruppen (som eies av Associated British Foods plc.), og passer produktmessig bra inn i vårt skandinaviske sortiment og satsning, uttaler adm. direktør Jan E. Jørgensen.
- Akkvisisjonen føyer seg inn i en rekke av oppkjøp i Sverige og Danmark og er en del av vår skandinaviske strategi omkring salg og markedsføring av sterke merkevarer.

Samme dag kjøpes også det danske vinfirmaet House of Wine av familien Fossing. Selskapet arbeider med en rekke kjente kvalitetsviner på det danske markedet. I flg Jørgensen er selskapet spesielt sterkt innenfor business to business og i salg til restaurantmarkedet. Etter kjøpet vil House of Wine bli innfusjonert i Carl Lange AS som allerede er en del av Haugen-Gruppen.

- Dermed er vi i Danmark på plass i de samme kjerneområdene som i Norge; Dagligvare, Food-Service, Vin og Cognac, avslutter Jørgensen.

Haugen-Gruppen består av foruten av Tørsleff-selskapene og House of Wine, også av Carl Lange AS i Danmark , SJ Norman Teprodukter AB og Tubbin & Melander AB i Sverige.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her