Haugen-Gruppen styrker seg ytterligere i Skandinavia

Den 23. april i år kjøpte Haugen-Gruppen den danske sjokoladeprodusenten Toms Fabrikker AS (Anthon Berg) sine datterselskaper Tørsleff & Co. AS i Danmark samt AB Törsleff & Co. i Sverige. Vinfirmaet House of Wine kommer også inn i Haugen-Gruppens porteføl
Redaksjonen
24 April 2001 - 01:00

Tørsleff-selskapene produserer og markedsfører en rekke forskjellige næringsmidler under bl.a. varemerkene Tørsleff, Paradiso og CajP. Tørsleff er markedsleder i Danmark innen bakeartikler, mens CajP er markedsleder i Sverige med sine grilloljer.
Selskapene representerer også flere internasjonalt kjente brands.

- Toms strategi er å fokusere på konfekt i noen bestemte nøkkelområder. På lang sikt passer derfor Tørsleff-selskapene ikke inn i Toms Gruppen, sier adm. direktør i Toms Per Harkær.
- Det har vært viktig for Toms å finne en eier som har næringsmidler som primært fokusområde, og som er i stand til å videreføre aktivitetene i Tørsleff & Co., avslutter Harkær.

-Tørsleff & Co. kommer til å inngå i Haugen-Gruppen (som eies av Associated British Foods plc.), og passer produktmessig bra inn i vårt skandinaviske sortiment og satsning, uttaler adm. direktør Jan E. Jørgensen.
- Akkvisisjonen føyer seg inn i en rekke av oppkjøp i Sverige og Danmark og er en del av vår skandinaviske strategi omkring salg og markedsføring av sterke merkevarer.

Samme dag kjøpes også det danske vinfirmaet House of Wine av familien Fossing. Selskapet arbeider med en rekke kjente kvalitetsviner på det danske markedet. I flg Jørgensen er selskapet spesielt sterkt innenfor business to business og i salg til restaurantmarkedet. Etter kjøpet vil House of Wine bli innfusjonert i Carl Lange AS som allerede er en del av Haugen-Gruppen.

- Dermed er vi i Danmark på plass i de samme kjerneområdene som i Norge; Dagligvare, Food-Service, Vin og Cognac, avslutter Jørgensen.

Haugen-Gruppen består av foruten av Tørsleff-selskapene og House of Wine, også av Carl Lange AS i Danmark , SJ Norman Teprodukter AB og Tubbin & Melander AB i Sverige.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her