Havfruen Fiskerestaurant

Her presenterer vi Havfruen fiskerestaurant i Trondheim.
Redaksjonen
08 November 2005 - 16:50

Restaurant: Havfruen Fiskerestaurant
Adresse: Kjøpmannsgaten 7, 7013, Trondheim
Telefon: 73 87 40 70   

Antall vinkelnere
Ingen rene vinkelnere (på papiret) men erfaringen har vi.

Antall viner i kartet og på lager?
89 på kartet og 215 på lager. Jeg vurderer faktisk å kutte ut vinkartet ettersom vi selger 95 prosent på vår anbefaling.

Antall viner gå glass?
Veldig varierende. Vi prøver ut ca 10 nye viner hver uke og har ikke noen faste viner på glass. Vi har vel rundt 45 viner tilgjengelig en hver tid på glass.

Hva er satsingsområdene innen vin?
Vi satser ikke på noen spesielle områder. Vi bruker det vi syntes er spennende, men må vel innrømme at hvite tyske og østerrikske ligger høyt på listen, og ikke minst de søte.

Hvilke glass brukes?
Spiegelau og GlassY.

Meste solgte vin sist måned?
Hvit: Tokay Pinot Gris 2003, Lucien Albrecht. Rød:  Morgon Les Charmes 2001, Louis Latour.
Søt: Villiera Inspiration 2003, Stellenbosch, Sør-Afrika.

Hvor lagres vinen?
På et vanlig romtemperert lager (vinen ligger ikke lenger enn én måned). En ny lagerkjeller skal bygges neste år.

Ved hvilken temperatur serveres henholdsvis rød og hvit vin?
Det spørs hvilken drue det er snakk om, men stort sett mellom 7 og 10 for de hvite og 12 og 17 for de røde.

Mest interessante vinområde i dag?
Sveits er et område vi burde tenke mer på. Jeg har bodd der i 25 år og kjenner en del til vinene som er på minst like høyt nivå som de tyske og østerrikske. Ellers synes jeg at New Zealand er et land man burde holde øye med.

Har du noen gode råd om hvordan vinkelnerforeningen kan bli enda bedre?
Ha en bredere kommunikasjon med bransjen. La oss få hyppigere informasjon fra styret. Hvorfor ikke etablere et diskusjonsforum?
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en kinesisk klassiker
Dagens rett
Sursøt svinefilet på kinesisk vis

Så lett lager du en kinesisk klassiker

Svin i sursøt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her