Havfruen Fiskerestaurant

Her presenterer vi Havfruen fiskerestaurant i Trondheim.
Redaksjonen
08 November 2005 - 16:50

Restaurant: Havfruen Fiskerestaurant
Adresse: Kjøpmannsgaten 7, 7013, Trondheim
Telefon: 73 87 40 70   

Antall vinkelnere
Ingen rene vinkelnere (på papiret) men erfaringen har vi.

Antall viner i kartet og på lager?
89 på kartet og 215 på lager. Jeg vurderer faktisk å kutte ut vinkartet ettersom vi selger 95 prosent på vår anbefaling.

Antall viner gå glass?
Veldig varierende. Vi prøver ut ca 10 nye viner hver uke og har ikke noen faste viner på glass. Vi har vel rundt 45 viner tilgjengelig en hver tid på glass.

Hva er satsingsområdene innen vin?
Vi satser ikke på noen spesielle områder. Vi bruker det vi syntes er spennende, men må vel innrømme at hvite tyske og østerrikske ligger høyt på listen, og ikke minst de søte.

Hvilke glass brukes?
Spiegelau og GlassY.

Meste solgte vin sist måned?
Hvit: Tokay Pinot Gris 2003, Lucien Albrecht. Rød:  Morgon Les Charmes 2001, Louis Latour.
Søt: Villiera Inspiration 2003, Stellenbosch, Sør-Afrika.

Hvor lagres vinen?
På et vanlig romtemperert lager (vinen ligger ikke lenger enn én måned). En ny lagerkjeller skal bygges neste år.

Ved hvilken temperatur serveres henholdsvis rød og hvit vin?
Det spørs hvilken drue det er snakk om, men stort sett mellom 7 og 10 for de hvite og 12 og 17 for de røde.

Mest interessante vinområde i dag?
Sveits er et område vi burde tenke mer på. Jeg har bodd der i 25 år og kjenner en del til vinene som er på minst like høyt nivå som de tyske og østerrikske. Ellers synes jeg at New Zealand er et land man burde holde øye med.

Har du noen gode råd om hvordan vinkelnerforeningen kan bli enda bedre?
Ha en bredere kommunikasjon med bransjen. La oss få hyppigere informasjon fra styret. Hvorfor ikke etablere et diskusjonsforum?
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 8 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her