Hellstrøm Årets Matformidler

Kjøkkenrydderen Eyvind Hellstrøm hedres for sitt fokus på gode råvarer.
Redaksjonen
20 Oktober 2009 - 12:08

Det er Gladmat som deler ut prisen, og juryen uttaler følgende: "Gjennom programserien "Hellstrøm rydder opp" slår Eyvind Hellstrøm et slag for mat-Norge på mange måter. Han bidrar til inspirasjon, engasjement og ikke minst en generell kvalitetsheving, gjennom fokus på gode råvarer. I programmet jobber han for å heve listen for hva mat skal være: Bort med halvfabrikater og oppvarming, og inn med mer skikkelig matlaging."

Prisen ble overraskende delt ut av Gladmatvennen og den aller første prisvinneren, den kjente TV-kokken Wenche Andersen mens Eyvind Hellstrøm var gjest i talkshowet Fredag med Stål Talsnes på TV2.

Formålet med prisen er å synliggjøre norske matformidlere, som på en konstruktiv og kommunikativ måte setter fokus på norsk mat og drikke. Årets matformidler skal gjennom det siste året ha bidratt til at oppmerksomheten omkring mat og drikke hos folk flest er styrket. Samt ha bidratt til å sette norsk matproduksjon, norsk gastronomi og norsk matkultur på dagsorden gjennom reportasjer, programmer og/eller artikler om temaet.

Juryen har bestått av Torunn Nordbø, Opplysningskontoret for brød og korn, Christopher Sjuve, Klikk.no (og tidligere vinner), Ragnhild Espeland, Innovasjon Norge og Ingveig Tveranger fra Gladmat.

Det er 7. gang prisen deles ut, og tidligere vinnere er:
2002: Wenche Andersen i TV2
2003: Aina Bartmann i Bondens marked
2004: Tove Diesen og Yngve Ekern i Aftenposten
2005: www.matprat.no, Opplysningskontoret for kjøtt
2006: Christopher Sjuve
2007: Bladet Nord

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her