Hellstrøm Årets Matformidler

Kjøkkenrydderen Eyvind Hellstrøm hedres for sitt fokus på gode råvarer.
Redaksjonen
20 Oktober 2009 - 11:08

Det er Gladmat som deler ut prisen, og juryen uttaler følgende: "Gjennom programserien "Hellstrøm rydder opp" slår Eyvind Hellstrøm et slag for mat-Norge på mange måter. Han bidrar til inspirasjon, engasjement og ikke minst en generell kvalitetsheving, gjennom fokus på gode råvarer. I programmet jobber han for å heve listen for hva mat skal være: Bort med halvfabrikater og oppvarming, og inn med mer skikkelig matlaging."

Prisen ble overraskende delt ut av Gladmatvennen og den aller første prisvinneren, den kjente TV-kokken Wenche Andersen mens Eyvind Hellstrøm var gjest i talkshowet Fredag med Stål Talsnes på TV2.

Formålet med prisen er å synliggjøre norske matformidlere, som på en konstruktiv og kommunikativ måte setter fokus på norsk mat og drikke. Årets matformidler skal gjennom det siste året ha bidratt til at oppmerksomheten omkring mat og drikke hos folk flest er styrket. Samt ha bidratt til å sette norsk matproduksjon, norsk gastronomi og norsk matkultur på dagsorden gjennom reportasjer, programmer og/eller artikler om temaet.

Juryen har bestått av Torunn Nordbø, Opplysningskontoret for brød og korn, Christopher Sjuve, Klikk.no (og tidligere vinner), Ragnhild Espeland, Innovasjon Norge og Ingveig Tveranger fra Gladmat.

Det er 7. gang prisen deles ut, og tidligere vinnere er:
2002: Wenche Andersen i TV2
2003: Aina Bartmann i Bondens marked
2004: Tove Diesen og Yngve Ekern i Aftenposten
2005: www.matprat.no, Opplysningskontoret for kjøtt
2006: Christopher Sjuve
2007: Bladet Nord

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her