Hellstrøm Årets Matformidler

Kjøkkenrydderen Eyvind Hellstrøm hedres for sitt fokus på gode råvarer.
Redaksjonen
20 Oktober 2009 - 11:08

Det er Gladmat som deler ut prisen, og juryen uttaler følgende: "Gjennom programserien "Hellstrøm rydder opp" slår Eyvind Hellstrøm et slag for mat-Norge på mange måter. Han bidrar til inspirasjon, engasjement og ikke minst en generell kvalitetsheving, gjennom fokus på gode råvarer. I programmet jobber han for å heve listen for hva mat skal være: Bort med halvfabrikater og oppvarming, og inn med mer skikkelig matlaging."

Prisen ble overraskende delt ut av Gladmatvennen og den aller første prisvinneren, den kjente TV-kokken Wenche Andersen mens Eyvind Hellstrøm var gjest i talkshowet Fredag med Stål Talsnes på TV2.

Formålet med prisen er å synliggjøre norske matformidlere, som på en konstruktiv og kommunikativ måte setter fokus på norsk mat og drikke. Årets matformidler skal gjennom det siste året ha bidratt til at oppmerksomheten omkring mat og drikke hos folk flest er styrket. Samt ha bidratt til å sette norsk matproduksjon, norsk gastronomi og norsk matkultur på dagsorden gjennom reportasjer, programmer og/eller artikler om temaet.

Juryen har bestått av Torunn Nordbø, Opplysningskontoret for brød og korn, Christopher Sjuve, Klikk.no (og tidligere vinner), Ragnhild Espeland, Innovasjon Norge og Ingveig Tveranger fra Gladmat.

Det er 7. gang prisen deles ut, og tidligere vinnere er:
2002: Wenche Andersen i TV2
2003: Aina Bartmann i Bondens marked
2004: Tove Diesen og Yngve Ekern i Aftenposten
2005: www.matprat.no, Opplysningskontoret for kjøtt
2006: Christopher Sjuve
2007: Bladet Nord

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her