Hellstrøm blir nådeløs TV-kokk

Eyvind Hellstrøm blir Norges svar på Gordon Ramsay.

Ramsay er kjent for å prøve og redde skakkjørte restauranter i serien Ramsay's Kitchen Nightmares. Nå skal Hellstrøm være et norsk svar på Ramsay.
 
TV3 kan vise til stadig bedre seertall for den innkjøpte serien med Ramsay. Det siste programmet hadde 130 000 seere. Informasjonssjef Glenn Støldal i MTG tror at den norske versjonen av programmet kan gi enda bedre seertall.
 
- Vi er i hvert fall sikre på at vi har funnet rett mann til å lede programmet. Serien med Ramsay har fått stadig bedre seertall og det er klart at vi har tro på at en norskprodusert serie skal kunne gi et ytterligere løft, sier Støldal til na24.no.
 
Søker deltakere
TV3 søker nå etter veikroer, restauranter og kafeer som ønsker å delta i programmet. I Ramsay's Kitchen Nightmares er mye av underholdningen å se reaksjonene hos kjøkkensjefene som får livsverket slaktet.
 
- De som skal delta må ønske det selv. Det går ikke an å melde på noen andre, sier Støldal.
 
Usikker sendestart
Han regner med produksjonsstart i sommer. Det er foreløpig ikke bestemt når serien skal sendes.
 
Foruten å være en meget anerkjent kokk har Gordon Ramsay gjort suksess med flere TV-serier. Han har hatt sine Kitchen Nighmares i både Storbritannia og USA, samt laget en rekke andre serier.
 
Knep og triks
Felles for alle er at han skal lære bort en rekke knep og triks - og det vanligste trikset er å forenkle menyene. I ett tilfelle i USA hadde en kokk en meny det tok en halv time å forklare.
 
Ellers er mye av konseptet å få ting til å flyte på kjøkkenet, og å få kjøkkenet og serveringspersonalet til å jobbe sammen.
 
Alt for ofte har det vært slik at eierne har fullført en gammel drøm, men så viser det seg at de ikke har snev av kjøkkenfaglig kompetanse.
 
Det er altså på mange måter en slags kopi av Ramsays programmer Hellstrøm nå skal i gang med.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen