Helnorsk vingård på investorjakt

Helnorsk vingård på investorjakt

Tenuta il Sogno ved Nizza Monferrato i Piemonte ser etter 12 år med suksess behovet for vekst og dermed økte ressurser.

Eli Anne og Frode Refstad gjorde det mange bare drømmer om, nemlig flyttet til Piemonte og satte i gang med vinproduksjon. Vingården heter da også Tenuta il Sogno, drømmegården, og har gitt paret både sorger og gleder, men mest det siste, som seg hør og bør gjennom disse årene.

Skal satse på nebbiolo

I dag er produksjonen på 12.000 flasker fra eiendommens 1,5 hektar vinmark.

Dette mener Apéritif om Tenuta il Sognos viner

I tillegg driver de en bitteliten agriturismo opprinnelig bestående av to leiligheter, men nå er denne delen av virksomheten tonet noe ned.

Tenuta il Sogno har en stor fanskare i Norge, men familien Refstad er sugne på nye utfordringer og for å vokse videre trenger de eksterne investorer.

Målet er å doble produksjonen i hovedsak gjennom innkjøp av druer. I følge prospektet er det særlig nebbiolo som er i fokus, og fortrinnsvis barbaresco/barolo.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen