Ukens drink

Bombay Premier Cru Spanish Negroni drinkoppskrift

Til glede for Negroni-fansen og alle andre som har noen skvetter med sherry i skapet

Til glede for Negroni-fansen og alle andre som har noen skvetter med sherry i skapet

For her får du brukt dem opp, og resultatet blir en veldig lekker og smaksrik drink.
18 Februar 2022 - 13:00

For i tillegg til negroni-ingredienser som gi, vermut og en bitterlikør, er det også en "hjemmelaget" miks av tre ulike sherrytyper: fino, oloroso og den søte pedro ximenez. Det gir den en ekstra kompleksitet og dybde. 

Har du ikke tre ulike sherrytyper, kan du godt bruke bare oloroso - enten tørr eller halvtørr. Fino blir litt lett alene og pedroen rett og slett for mye av det gode. 

Se våre andre oppskrifter på negroni 

Men også ginen i denne oppskriften er en nykommer. Den aromatiske Bombay Sapphire er velkjent.

Les mer om Bombay Sapphire her

Men Bombay Premier Cru er laget med Murcia-sitron, som gir den en klar sitronskallkarakter ved siden av krydder og einer. En smakskraftig gin som er perfekt til GT eller drinker som negroni.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Bombay Premier Cru Spanish Negroni drinkoppskrift

Bombay Premier Cru Spanish Negroni drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Har du ikke tre ulike sherrytyper, kan du godt bruke bare oloroso - enten tørr eller halvtørr. Fino blir litt lett alene og pedroen rett og slett for mye av det gode. 

Rør ingrediensene med isbiter i et mikseglass. Sil over i et avkjølt coupe-glass eller over en stor isbit i et rocksglass. Klem et sitronskall over. 

Tips:
For ekstra spanske vibber kan du tre en (spansk) grønn oliven på en tannstikke og legge oppi. 

Råvarer:
Bombay Premier Cru

Se våre andre oppskrifter på negroni 

Men også ginen i denne oppskriften er en nykommer. Den aromatiske Bombay Sapphire er velkjent.

Les mer om Bombay Sapphire her

Men Bombay Premier Cru er laget med Murcia-sitron, som gir den en klar sitronskallkarakter ved siden av krydder og einer. En smakskraftig gin som er perfekt til GT eller drinker som negroni.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Bacardi

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her