Hitler og Mussolini på etiketten

Supermarkedskjeden GS selger italiensk vin med Hitler og naziparoler på etiketten.

Supermarkedskjeden GS, som eies av den franske kjeden Carrefour, var blant de som hadde Hitler-flaskene i butikkene sine inntil nylig, side om side med den tidligere diktatoren Mussolini. Det skriver www.packnews.no .

Fra Piemonte
En fransk kvinne av jødisk avstamning protesterte kraftig hos Carrefour etter at hun tilfeldigvis oppdaget flaskene under et feriebesøk i Italia.

Carrefour veltet skylden over på det italienske datterselskapet. Selskapet sa at GS hadde kjøpt de omstridte flaskene fra en vinhandler i Piemonte.

Himmler og Hess også
Vinhandler tilbyr også vin med kjendiser som Pave Johannes Paul II, Che Guevara og Bob Marley på etiketten før de trakk de omstridte flaskene ut av hyllene.

Også andre naziforbrytere som Heinrich Himmler og Rudolf Hess er med i utvalget. Det samme gjelder Marx, Stalin og Lenin.

Vinhandleren kaller det en "historisk kolleksjon". Det skal i følge packnews.no utgjøre halvparten av vedkommendes omsetning.

Vinprodusenten, Elvio Alessandria fra firmaet Alpa, forklarer til Jyllandsposten at han selger vin med mange historiske etiketter, at de er etterspurt av kundene, og at han ikke forstår kritikken.

- Folk kjøper dem av forskjellige årsaker, for å spøke med en venn av en eller annen politisk oppfatning eller fordi de er samlere, sier han.

Hans firma var også i søkelyset for et par år siden, da turister følte sig støtt over lignende vinflasker som ble solgt fra en souvenirbutikk nær La Scala-operaen i Milano.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen