Hjemme- og bortepåskevin

Ukens vin er svært godt egnet for den forestående høytiden eller ferietiden, alt etter hvordan du ser det. Den er rimelig nok til å kunne nytes midt i uken, god nok til å nytes på festdagene og upretensiøs nok til å kunne slepes med til fjells eller til f
Aase E. Jacobsen
03 April 2001 - 16:39

Saint-Pierre Cabernet Sauvignon 1999 (varenr. 13223) er med en pris på kroner 79,50 et skikkelig røverkjøp. Til tross for at den er laget av en internasjonal drue har den mer enn nok av regionalkarakter, altså det typiske preget til de røde vinene fra Languedoc i Sør-Frankrike som betyr krydder og urter som timian og rosmarin. Smaken er saftig med fine syrer og tanniner, en super matvin til så vel praktiske kjøttgryter som grillet kylling eller annet kjøtt og ikke minst påskelammet. Den gjør også en god jobb som kosevin på grunn av den fine leskende stilen.

Domaines des Roches er ingen vingård, kun et varemerke tilhørende produsenten Virginie som eier 300 hektar vinmarker og disponerer ytterligere 650, ingen liten butikk med andre ord. Virginie produserer både AOC-viner og viner med betegnselsen Vin de Pays d'Oc som her er ensbetydende med fruktige viner beregnet på å drikkes mens de er unge. Druene til Saint-Pierre som kommer fra både relativt sett kjøligere deler av Hérault og varmere områder nærmere Béziers, er høstet om natten for å sikre best mulig kvalitet. En liten andel av vinen har fått et opphold på 4 måneder i nye amerikanske og franske eikefat noe som gir den vellagete billigvinen ekstra dybde.

En litt fyldigere en
Men hvis du synes at påsken og påskelammet må feires med litt fyldigere viner, og prisen ikke på død og liv må være under hundrelappen, anbefaler vi en cabernet sauvignon fra "over there". Nemlig Paso Robles Cabernet Sauvignon 1995 (varenr. 13230, kr 111,90), en saftig, rund og innsmigrende vin som byr på en god kompott av røde skogsbær og eik. Synes du det høres søtt og klissete ut, så kan vi trøste deg med at det er den slett ikke. God saftighet og bløte tanniner sikrer at den kan nytes så vel alene som til det før nevnte lammet eller hva annet av gode kjøttretter som måtte stå på menyen.

Paso Robles har benevnelsen California hvilket innebærer at druene til fra hele fylket, men selvsagt med hovedvekt i de nordlige delene, da Sør-California er lite egnet til dyrking av kvalitetsdruer. Produsenten Indigo Hills Winery eies av verdens største vinprodusent Gallo som i de siste årene har rettet fokus mot stadig bedre viner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her