Hjemmekvernet kaffe øker mest

Salget av hele kaffebønner har steget 20 prosent.
Redaksjonen
07 Desember 2010 - 14:58

Tall fra de største kaffehusene i Norge viser at stadig flere nordmenn velger å kverne sin egen kaffe. Salget av hele kaffebønner har steget med 20 prosent i løpet av de siste årene, og leverandørene opplever i år en rekordøkning i salget av hele kaffebønner, melder Pressenytt.

Ifølge Norsk Kaffeinformasjon har Joh. Johannson økt salget av hele kaffbønner med 40 prosent i 2010. Frieles salg har økt 35 prosent, Kjeldsberg har økt med over 50 prosent, mens Coop melder om hele 170 prosent salgsøkning for hele bønner i forhold til 2009.

Tall fra elektronikkjeden Elkjøp bekrefter trenden. Selskapet har 130 prosent vekst i antall solgte kaffekverner i forhold til i fjor, og ifølge kommunikasjonssjef Åshild Indershøvde vil det går ut mer enn 5000 kaffekverner i perioden fram til julaften.
Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon tror det er flere grunner til salgsveksten av hele kaffebønner i dagligvarehandelen. Hun trekker fram kvalitetsbevisste og kunnskapsrike nordmenn som den aller viktigste ingrediensen.

- Vi opplever en todelt etterspørsel. På den ene siden øker salget av kapselmaskiner som raskt produserer grei kaffe, mens vi i den andre enden ser at mange nordmenn ønsker å kverne og lage kaffen selv. Kaffe er blitt en kunst også i hjemmet, og stadig flere er opptatt av å få fram gode smaker og kjenne på nyansene fra ulike land og regioner, sier Lysnes og mener deg er grunnen til at mange fortsatt velger svart kaffe.

- Norskbrent kaffe er internasjonalt anerkjent og holder høy kvalitet. Det er nesten komisk at enkelte norske serveringssteder fremdeles fremhever italienskbrent kaffe som et kvalitetsmessig fortrinn.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her