Hjemmeseier på Bergen Matfest

Petter Beyer er kåret til årets sjømatkokk.

- Kanon fett at jeg vann, sa Petter Beyer etter at tittelen Årets sjømatkokk 2010 var sikret lørdag.

Beyer, som til daglig er kokk hos Jacobs Apartements i Bergen, har hat lite tid til å forberede seg til konkurransen. Den siste tiden har gått med til arbeid med en musikkutgivelse.

Likevel disket han opp med tre ulike retter fra råvarene brosme, fjellørret og hval. Gode smakskombinasjoner var viktig for Beyer i valg av tilbehør og metoder, og han skilte seg ut som den klart beste kokken hos en fagjury med stor kompetanse.
 
Beyer har tidligere jobbet på Potetkjelleren i Bergen og på Bagatelle i Oslo. Pengepremien på 10 000 kroner skal gå til studiereise til New York for å besøke kokkekollega Christopher Haatuft.

På andre plass kom Morten Tungesvik. Han jobber på Søtt og Salt, mens tredjeplassen gikk til Simon Grotøy fra Smauet Mat og Vinhus.

Nivået blant kokkene var svært høyt. Men tilsynelatende har de beste sjømatekspertene innenfor kokkebransjen bosatt seg i Bergen, for ingen av de tilreisende kokkene klarte å hevde seg i toppskiktet.

Den nasjonale kokkekonkurransen "Årets Sjømatkokk" arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges Kokkemesteres Landsforening og Eksportutvalget for fisk.

I juryen satt foruten hoveddommer Karl Erik Pallesen, Endre Olsen og Frode Alræk.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen