Det var en lykkelig Geir Skeie som gikk av med seieren i historiens første Bocuse d'Or Europa i Stavanger i dag.
Skeie var førstemann ut på arrangementets andre dag, og hans to retter på norsk laks og lam gav ham en overbevisende seier.
- Jeg er klar for Lyon, og vi har allerede begynt å jobbe med menyen til neste års konkurranse, sier Skeie i dag. Jeg er med for å vinne i Lyon, fortsetter Skeie.
Skeie kunne feire sin egen bursdag med å klatre til topps på pallen, med Jesper Kure fra Danmark på andre plass og Jonas Lundgren fra Sverige på tredje.Med Finland på en sterk femteplass og Islands kandidat på sjette, var det bare Frankrike med sin fjerdeplass som skilte de Nordiske landene.
Frankrike ble, som første land i Bocuse d'Or sin historie, belønnet med spesialpris for både kjøttrett og fiskerett, mens den unge estiske Viktor Leshevich fikk prisen som beste commis.
I tillegg ble det delt ut et wild card til Belgia som fikk tekniske problemer på kjøkkenet liket før de skulle presentere sin første rett.I 2009 skal kandidatene konkurrere med kjøtt fra Angus-kyr for kjøttretten, og med norsk torsk, dypvannsreker og kamskjell for fiskeretten.
Foto: Roger Kolbu og Bocuse d'Or