Hjemmeseier til Skeie

Geir Skeie vant en overveldende seier foran Danmark og Sverige i Bocuse d'Or Europe.
Redaksjonen
02 Juli 2008 - 20:37

Det var en lykkelig Geir Skeie som gikk av med seieren i historiens første Bocuse d'Or Europa i Stavanger i dag.

Skeie var førstemann ut på arrangementets andre dag, og hans to retter på norsk laks og lam gav ham en overbevisende seier.

Klar for Lyon
Intens trening i et spesialbygd kjøkken har hjulpet Skeie frem til dagens seier.

- Jeg er klar for Lyon, og vi har allerede begynt å jobbe med menyen til neste års konkurranse, sier Skeie i dag. Jeg er med for å vinne i Lyon, fortsetter Skeie.

Delikate retter fra vinneren
Med norsk lam og laks som råvarer hadde Skeie et godt grunnlag for sine vinnerretter.
 
Han fikk den desidert høyeste poengsummen av alle for både sin rett Laks "Austevoll" og Lam "Fitjar", og vant med klar margin foran nummer to.
 
Storeslem til Norden
Skeie kunne feire sin egen bursdag med å klatre til topps på pallen, med Jesper Kure fra Danmark på andre plass og Jonas Lundgren fra Sverige på tredje.

Med Finland på en sterk femteplass og Islands kandidat på sjette, var det bare Frankrike med sin fjerdeplass som skilte de Nordiske landene.

Frankrike ble, som første land i Bocuse d'Or sin historie, belønnet med spesialpris for både kjøttrett og fiskerett, mens den unge estiske Viktor Leshevich fikk prisen som beste commis.

13 land videre til Lyon
Bocuse d'Or Europe er også en uttakelse til neste års verdensmesterskap i kokkekunst, Bocuse d'Or, som foregår i lyon i slutten av januar 2009.
 
Foruten de nordiske landene kan også Frankrike, Estland Nederland, Tsjekkia, Sveits, England og Luxemburg, gjøre seg klare for Lyon. I tillegg ble det delt ut et wild card til Belgia som fikk tekniske problemer på kjøkkenet liket før de skulle presentere sin første rett.

I 2009 skal kandidatene konkurrere med kjøtt fra Angus-kyr for kjøttretten, og med norsk torsk, dypvannsreker og kamskjell for fiskeretten.

Resultatene fra Bocuse d'Or Europe 2008:
1. Norge 838 poeng
2. Danmark 796 poeng
3. Sverige 769 poeng
4. Frankrike 754 poeng
5. Finland 711 poeng
6. Island 710 poeng
7. Estland 705 poeng
8. Nederland 682 poeng
9. Tsjekkia 674 poeng
10. Sveits 649 poeng
11. England 640 poeng
12. Luxembourg 618 poeng
13. Belgia 606 poeng
14. Spania 558 poeng
15. Malta 554 poeng
16. Polen 547 poeng
17. Ungarn 545 poeng
18. Italia 534 poeng
19. Russland 502 poeng
20. Kroatia 429 poeng

Foto: Roger Kolbu og Bocuse d'Or

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her