Høstens aller best vinkjøp

Denne spanske vinen er både heftig i seg selv og et rått kjøp.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Anexe 2010 (80295) ble lansert som en vin utenfor allfarvei av Vinmonopolet i september. Nå er ikke Montsant og La Serra d'Almos, som er adressen til Celler Cedó Anguera, så veldig langt unna sivilisasjonen, for Tarragona er bare en drøy halvtime unna.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Men uansett er den er unikt stykke arbeid. Det unike ligger først og fremst i at en så god vin kan være så billig. Den har nemlig imponerende god frukt, fin stofflighet og fasthet. En herlig vin til smaksrike retter med okse, eller også rustikke viltretter.

Kun ståltank
Den er signert en liten familiedrevet vinprodusent som bare har holdt på siden 2006. Men familien med Xavier Cedo i spissen har "alltid" dyrket druer og oliven - slik de fleste andre i dette jordbruksdominerte området.

Produksjonen fra de 15 hektarene er liten, bare 25.000 flasker fordelt på to merker. I tillegg til den rene ståltankvinen Anexe lages Clonic av druer fra de eldste vinstokkene og som får modne i fransk eik.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Anexe 2010

Produsent:
Celler Cedó Anguera
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Montsant
Pris:
102,90 kr
Varenummer:
8029501
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen