Høstens studieturer

I løpet av høsten 2001 arrangerer Den Norske Vinkelnerforening to studieturer til henholdsvis Skottland og dets maltwhiskyer samt Spania med Rioja og Bilbao.
Redaksjonen
21 Juni 2001 - 12:08

Først ut av høstens studieturer for vinkelnere er det Skotske Høyland med besøk hos whiskydestillerier, sightseeing og avsluttende opphold i historiske Edinburgh:

13. september
06.50 SAS fra Gardermoen via Stavanger til Aberdeen.
Dersom noen vil reise fra Stavanger, må vi ha beskjed straks slik at vi evt. kan endre de billettene, det er muligens litt billigere. Lunsj og ettermiddagsbesøk hos Glendronach Kveld: Middag og overnatting Macallan.

14. september
Formiddagsbesøk og lunsj Tormore ved Grantown on Spey Ettermiddag hos Glenmorangie ved Inverness. Middag & overnatting i deres eget gjestehus - Cadball House som er et større flott gammelt herskapshus. For mer info om Glenmorangie: www.glenmorangie.com

15. september
Avreise etter frokost med tog fra Inverness til Edingburgh.
Innkvartering på Hotell midt i sentrum - Edinburgh's Jurys Inn ved Royal Mile, rommene har telefon, hårtørrer, TV, kaffekoker, heis, bar/restaurant. Det er reservert dobbeltrom. Dersom noen ønsker enkeltrom, må dette sendes melding om snarest, slik at vi evt. får endret booking.

Vi legger opp til en felles sightseeingrunde for de som har lyst til å være med på det, samt middag om kvelden. Og det blir tid til shopping og sightseeing på egenhånd.

16. september
Avreise etter frokost med tog/buss til Aberdeen for fly retur med SAS via Stavanger kl. 17.50. Togturen tar ca. 2 timer.

Det har ikke vært mulig å få rimelig pakketur på fly med utreise Aberdeen/retur Endinburgh - derav togturen.

Pris kr 4500 + sightseeing/middag i Edinburgh.

Spania

Endelig dato for turen til Spania er satt til: 17. - 21. oktober 2001

Også her har vår eminente turkomité satt opp et foreløpig program med besøk på
vingårder i Rioja og avsluttende sightseeing og shopping i San Sebastian/Bilbao:

17. oktober
Avreise fra Oslo via Frankfurt/Heathrow til Bilbao. Avreise fra flyplass ca. kl. 12.00 til Rioja

Ettermiddagsbesøk hos Remelluri. Innsjekk på hotell i Haro
Haro er veldig liten med små hotell, så her kan det være vanskelig å få booket enkeltrom.

18. oktober 
Formiddagsbesøk hos Muga med lunsj. Ettermiddagsbesøk Bodegas Breton.

19. oktober 
Formiddagbesøk Bodegas Bebidas med lunsj. Ettermiddagsbesøk med middag hos Montecillo

20. oktober 
Etter frokost - avreise til San Sebastian for sightseeing, shopping, skalldyrmiddag. San Sebastian er en forholdsvis liten og idyllisk by, tidligere sommerresidens for det spanske hoff med historiske festninger og veldig gode restauranter.
Overnatting muligens på Hotel Londres y de Ingleterra  midt i sentrum med panoramautsikt over Conca-bukten med sin meget populære strand. Rommene har telefon, TV, minibar, aircondition.

21. oktober 
Hvis mulig prøver vi å få retur til Oslo på ettermiddagen slik at avreise etter frokost blir etterfulgt av felles sightseeing i Bilbao  som er en spennende blanding av gammel Baskerkultur og moderne arkitektur med blant annet det nye Guggenheim-museet.

Prisen her er enda ikke fastsatt da vi venter på tilbakemelding ang hotell i Rioja og busspris for hele ruten. Vi håper at vi skal klare å få turen til rundt 7000, men flybillettene alene koster 4000.

Påmelding snarest mulig. Vi har reservert for 20 personer pr. tur, førstemann til mølla-prinsippet gjelder derfor!

Sendt snarest påmelding med komplett navn, adresse, tel pr. fax til "tursjef" Mai Tjemsland - 67 54 44 78 eller på mail: aase.jacobsen@aperitif.no Spørsmål kan rettes til Mai på telefon 22 40 55 20, vanligvis lettest å treffe etter 12.00.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her