Høstlig varme

En moderne portugiser til en utrolig gunstig pris er ukens gavepakke til deg som har lyst på noe skikkelig smaksrikt rødt i glasset. Og som er utmerket følge til høstens viltmiddager, eller for den saks skyld til pepperbiffen. 220999.

Dom Ferraz 1997 (varenr. 31550, bestillingsutvalget) fra det klassiske Dão-distriktet er en moderne vin laget av en middelaldrende portugiser med nese og gane for hva dagens konsument liker. Og det til en pris som gjør de fleste andre tilsvarende forsøk til skamme. For Dom Ferraz koster bare kroner 107,90 og for de kronene får du altså en vin som er mer enn de fleste begjærer: Mørk tett farge, intens duft med modne mørke skogsbær, kaffe, fat og animalske aromaer, en smak som følger opp duften til punkt og prikke samt fine bløte tanniner som gjør den god å drikke i dag, og velegnet til å la hvile et par år i kjelleren.
 
Glem Bordeaux og det kostebinderiet. Hva skal du med stive priser, når du kan få Dom Ferraz 1997 som uten problem lar seg kjøpe inn i store mengder. Den vil alltid gi tilfredsstillelse til dine gjester og deg selv uten at du blir loppet. Enten den skal nytes som den er eller til mat. Som smaksrike retter av hjort eller reinsdyr. Men selvsagt også en god biff, gjerne med peppersaus.
 
Vinen er laget av druene touriga nacional og jaen, begge typiske for Dão, og ikke minst for portvinsdistriktet som ligger rett nord for Dão. Dom Ferraz har nettopp de innsmigrende aromaene fra en ung portvin, selvsagt uten den store sødmen.
 
Den er laget av José Neiva, en av Portugals mest populære flying winemakers som kun flyr innenlands. Han legger nemlig hånd på et utall av landets moderne viner, og det med stor suksess. Neiva vet nøyaktig hva som skal gjøres med de ulike vindistriktenes særpreg, nemlig druene. I Dãos tilfelle betyr det modne druer, lang maserasjonstid og ingen filtrering. Derfor vil du også kunne oppleve noe bunnfall i vinene, men det skal du ta som et godt tegn.
 
22.09.99

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen