Hva er Slow Food Norge?

Velkommen til Slow Food Norges avdeling her på Aperitifs hjemmesider, en nystiftet avdeling av Slow Food Internationale, en bevegelse for deg som nyter bordets gleder.
Redaksjonen
07 Desember 1999 - 12:17

Vår hovedhensikt er å være et uavhengig forum for mat- og vininteresserte i Norge, både amatører og profesjonelle. Slow Food vil stadig fokusere på kvalitet og mangfold i forhold til produkter og produsenter - her til lands og i utlandet. Og vi skal også gi hverandre gode tips om produkter på markedet, produsenter, god butikker som bryr seg om varene de selger.

Slow Food Norge tar sikte på å holde fem til seks møter kommende år, møter der vi treffes rundt et veldekket bord, samtidig som vi lærer noe av kveldens foredragsholder. Med i styringsgruppen til Slow Food Norge finner du Gulla Formo (initiativtaker Slow Food, Norge) Jan H. Amundsen (ansvarlig redaktør i Aperitif), Aase E. Jacobsen (redaktør i Aperitif)og Hans Petter Uleberg (kokebokforfatter og skapkokk).

Synes du dette høres spennende ut og har lyst til å utvide din gastronomiske horisont, eller har du noen spørsmål angående Slow Food, ta kontakt med Aase E. Jacobsen eller slå opp på www.slowfood.com.

Medlemsprisen er 450,- kr. Ved å betale dette får du tilsendt Slow 4 ganger i året, medlemspris på Slow Foods nasjonale og internasjonale arrangementer og 20 % rabatt på Slow Foods publikasjoner, bøker og div. gadgets.

Bli medlem

Vi gleder oss til å se deg på våre samlinger.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her