Hva skjer i DNVF høsten 2005? - del 2

Vinkelnerforeningen holder i disse artiklene sine medlemmer oppdatert på en rekke arrangementer og hendelser i tiden fremover denne høsten.
Redaksjonen
09 September 2005 - 10:14

Uttaking til Trophée Ruinart 2006
Ruinart har gjennom mange år stått for å arrangere EM for vinkelnere samt de nasjonale uttakingskonkurranser. I år må imidlertid DNVF selv stå for den nasjonale konkurransen.
Styret har besluttet å holde denne uttakingen under Årsmøtet i februar 2006. Vinneren blir Norges kandidat til Trophée Ruinart i juni 2006. Andreplassen blir reserve. Vi oppfordrer alle som vil være med i konkurransen å melde sin interesse til kenengebretsen@yahoo.no.

Sjekk e-post og adresse
Har du riktig e-post og adresse registrert på aperitif.no/dnvf? Vi mangler nesten 100 e-postadresser til våre medlemmer, og vi oppfordrer alle til å sjekke sin egen samt formidle beskjed til andre vinkelnere om at de må oppdatere sin e-post og adresse.

Årsmøte 2006
Tiden den er igjen kommet for å samles til en flott fest og sosial omgang med likesinnede. Sett av helgen 3.- 4. februar 2006. I fjor var vi hele 63 til middag, og vi sprenger snart kapasiteten til de stedene vi normalt har nytt årsmøtemiddagen. Styret tar imot forslag til steder, middag, arrangementer, smakinger og annet. Send en e-post til kenengebretsen@yahoo.no.

15 års jubileum
Vinkelner foreningen ble stiftet 3. oktober 1990. Remi Madsen har sittet som President i over 10 av disse, og fortjener absolutt honnør for fremragende arbeid. Mye har skjedd og mange personer har kommet og gått, mange turer har blitt gjennomført og i det store hele en forening som har mye stort å vise til. På årsmøtet i februar ønsker vi å vise hvilken flott forening vi er. Sitter du på bilder, info eller annet fra årsmøter, turer, fester, smakinger el. l., ta kontakt med kenengebretsen@yahoo.no.

Skrukork vs naturkork med Laroche
Selveste Michel Laroche kommer på et 6 timers besøk (à la Bono) til Oslo. Han kommer ene og alene for å avholde en smaking for oss vinkelnere på restaurant Südøst torsdag 6. oktober. Vi får som tredje land i verden smake skrukork versus naturkork på viner fra Petit Chablis til Grand Cru nivå. Dette blir årets mest interessante smaking. Etterpå serveres det middag. Kun 30 plasser. Kontakt andy.douglas@strom.no eller tlf 21 50 18 62 snarest.

G7 til Oslo, Stavanger og Bergen
ICEP og Den Norske Vinkelner Forening innleder sitt samarbeide med å avholde smakinger og lunch med Portugals 7 største produsenter. 17., 18. og 19. oktober blir det smaking og lunch i de overnevnte byer. Meget begrenset med plass. Meld allerede nå din interesse til kenengebretsen@yahoo.no.

Privatisteksamen
Ønsker du å bli vinkelner og føler deg klar for å ta eksamen, kan du nå melde deg opp til privatisteksamen ved Nordisk Sommelier Utbildning. Dato er satt til 7. november 2005 og koster 1000 kr. Ta kontakt med dan@lesommelier.no.

Mange medlemmer
Medlemstallet sprenger alle grenser. I 2003 var det 39 betalende medlemmer i foreningen, i 2004 150 og nå er vi oppe i 180. Økonomien er sterk og vi kan se fremtiden lyst i møte. Styret jobber aktivt med fremdriften og vi vil på årsmøtet i februar 2006 fremme forslag til hva vi kan gjøre for å skape en enda bedre forening.

Côte Rôtie
Temasmakingene har så langt vært en stor suksess, med gode viner og gode faglige tema. Kom på neste smaking med Côte-Rotie som Tema den 6. november kl 16:00 (OBS! Nytt tidspunkt) på Howards showrom i Hanstensgt, Oslo.

Landslaget for vinkelnere
Landslaget har nå hatt to samlinger og det trenes for først gang i Norge samlet mot de store konkurranser. Samlingene går over to dager og er en blanding av teori og praksis med detaljtrening på enkeltelementer. Alle som ønsker mer info kan ta kontakt med kenengebretsen@yahoo.no.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her