Håvard Onsøyen fra Restaurant Stock i Oslo vant NM i kokkekunst
Foto: (FOTOKNOFF AS)

Håvard Onsøyen fra Restaurant Stock i Oslo vant NM i kokkekunst

Og fikk Kongepokalen med på kjøpet.
03 Oktober 2024 - 08:46

Håvard Onsøyen og medhjelper Josefine Arnesen ble altså best av i alt 11 kokketeam i denne 32. utgaven av NM i kokkekunst som er i regi av Norske Kokkers Landsforening (NKL).

Et ekstra pluss i tillegg til Kongepokalen som betegnes som den største ære en utøver kan ha, er at Håvard får garantert plass i landets aller mest prestisjefylte kokkekonkurranse - Årets kokk 2025 – som kårer kandidaten til Bocuse d’Or-konkurransene i 2026. Dette er en ordning som er ny av året og et resultat av tettere samarbeid mellom NKL og Stiftelsen Norsk Gastronomi som står bak Bocuse-aktivitetene i Norge. 

Her er menyen som sikret seieren:

Forrett

Livechekylling med confitert lår, kantarell og timian

Skogsoppterte med syltet småløk

Hjertesalat, sitron og marinerte neper

Rødbet, røkt rømme og hasselnøtter

Confitert jordskokk med soyaglace

Kremet kyllingsaus med steinsopp og vin jaune

Hovedrett

Smørstekt Sterlingkveite

Sjøkreps fra Midsund med grillet sjøkrepsvinaigrette

Fylt sortkål med purre og selleri

Sjalottløk og squash

Skalldyrrisotto med safran i potetpute

Kveitesaus med fennikel

Dessert

Seterømmemousse med Eden epler

Dulcey «sandwich» med feuilletine

Varm eplekake og vaniljesaus med Iseple

Eplesorbet

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest midt i uka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken
Ukens drink

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken

Ukens drink er en klar kandidat for førjultidas drinkmiksing. Krydret og leskende og med en flott rødlig farge fra blodappelsiner og grenadin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her