Hvem blir Årets Grønne Kokk 2004?

Kokkenes Mesterlaug, Oslo og Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker samarbeider om konkurranse Årets Grønne Kokk 2004. I år arrangeres den for andre gang. Det skjer på Publikumsmessen 2004 på Lillestrøm lørdag 20. november.
Redaksjonen
03 November 2004 - 12:42

Alle profesjonelle, faglærte kokker i Norge ble oppfordret til å delta i denne spennende konkurransen hvor grønnsaker og frukt settes i fokus. Konkurranseoppgaven gikk ut på å sende inn oppskrifter og fremgangsmåter på en tre retters meny bestående av forrett, hovedrett og dessert. Kriteriene er følgende:
Forretten skal inneholde poteter og urter, hovedrett skal inneholde kålrot, og dessert skal inneholde epler. Utover dette står deltagerne fritt til å bruke frukt, grønnsaker, sopp, bær og poteter. Rettene skal ikke inneholde kjøtt, fisk, fugl, fjærkre, skalldyr eller kraft fra disse.

Stor oppslutning
Det kom inn mange flotte forslag fra hele landet. Juryen, med kokk og produktutvikler i BAMA, Håvard Ravn Larsen, som hoveddommer, hadde en stor oppgave med å velge ut seks finalister som skal konkurrere på Lillestrøm. Men nå er det klart.

Finalister:
Jan Ivar Nykvist, avdelingsleder, Centra Høvik
Jørgen Kolderup, kjøkkensjef, Kreativ Catering, Oslo
Øystein Vallestad Næss, soussjef, Quality Hotel, Bergen
Christofer Bengtson, kokk, Restaurant Baltazar, Oslo
Frode Helberg, kokk, Ostehuset, Stavanger
Gunjan Løvehjerte, innehaver av Vegetar Catering, Oslo

Kom og se finalistene i aksjon
Finalistene skal konkurrere med sine innsendte menyer. Alle skal lage forrett, hovedrett og dessert til 12 personer på fem timer. Presentasjon av den første forretten skjer klokken 12.00. Deretter går det slag i slag. Detaljene vil bli vist direkte på storskjerm og det er god plass til publikum på tribunen. TV-kokk Wenche Andersen, som sitter i juryen, vil foreta premieutdelingen umiddelbart etter konkurransen, ca. klokken 15.30.

Premier:
1. plass : Prisen "Årets Grønne Kokk" og gavesjekk på kr. 15.000,-
2. plass : Gavesjekk på kr. 5.000,-
3. plass : Gavesjekk på kr. 3.000,-

Vi håper på stor opplutning blant supportere og publikum og lover en spennende dag som kan inspirere andre kokker og publikum til å sette mer grønt på menyen!

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken
Tester
Drikke til lutefisk

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken

Hvis du har lyst til å prøve noe nytt til lutefisken, eller ønsker deg flere alternativer så får du vite alt du trenger her

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Omelett kan også serveres i burgerbrød
Dagens rett

Omelett kan også serveres i burgerbrød

Omelett er alltid lettlaget, men prøv å servere den som burger, og bli overbevist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her