Hvem blir Årets Grønne Kokk 2004?

Kokkenes Mesterlaug, Oslo og Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker samarbeider om konkurranse Årets Grønne Kokk 2004. I år arrangeres den for andre gang. Det skjer på Publikumsmessen 2004 på Lillestrøm lørdag 20. november.
Redaksjonen
03 November 2004 - 13:42

Alle profesjonelle, faglærte kokker i Norge ble oppfordret til å delta i denne spennende konkurransen hvor grønnsaker og frukt settes i fokus. Konkurranseoppgaven gikk ut på å sende inn oppskrifter og fremgangsmåter på en tre retters meny bestående av forrett, hovedrett og dessert. Kriteriene er følgende:
Forretten skal inneholde poteter og urter, hovedrett skal inneholde kålrot, og dessert skal inneholde epler. Utover dette står deltagerne fritt til å bruke frukt, grønnsaker, sopp, bær og poteter. Rettene skal ikke inneholde kjøtt, fisk, fugl, fjærkre, skalldyr eller kraft fra disse.

Stor oppslutning
Det kom inn mange flotte forslag fra hele landet. Juryen, med kokk og produktutvikler i BAMA, Håvard Ravn Larsen, som hoveddommer, hadde en stor oppgave med å velge ut seks finalister som skal konkurrere på Lillestrøm. Men nå er det klart.

Finalister:
Jan Ivar Nykvist, avdelingsleder, Centra Høvik
Jørgen Kolderup, kjøkkensjef, Kreativ Catering, Oslo
Øystein Vallestad Næss, soussjef, Quality Hotel, Bergen
Christofer Bengtson, kokk, Restaurant Baltazar, Oslo
Frode Helberg, kokk, Ostehuset, Stavanger
Gunjan Løvehjerte, innehaver av Vegetar Catering, Oslo

Kom og se finalistene i aksjon
Finalistene skal konkurrere med sine innsendte menyer. Alle skal lage forrett, hovedrett og dessert til 12 personer på fem timer. Presentasjon av den første forretten skjer klokken 12.00. Deretter går det slag i slag. Detaljene vil bli vist direkte på storskjerm og det er god plass til publikum på tribunen. TV-kokk Wenche Andersen, som sitter i juryen, vil foreta premieutdelingen umiddelbart etter konkurransen, ca. klokken 15.30.

Premier:
1. plass : Prisen "Årets Grønne Kokk" og gavesjekk på kr. 15.000,-
2. plass : Gavesjekk på kr. 5.000,-
3. plass : Gavesjekk på kr. 3.000,-

Vi håper på stor opplutning blant supportere og publikum og lover en spennende dag som kan inspirere andre kokker og publikum til å sette mer grønt på menyen!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her