Hvem serverer best frokost?

Hvem serverer best frokost?

Her er finalistene og fylkesvinnerne i årets utgave av Twinings Best Breakfast.
27 Juni 2013 - 19:30

For niende år på rad skal Norges beste frokosthotell kåres i konkurransen Twinings Best Breakfast. Det er Haugen-Gruppen som arrangerer konkurransen. I løpet av de første månedene av 2013 har representanter fra Haugen-Gruppen Storkjøkken startet dagen ved over 400 hoteller.

19 fylkesvinnere er kåret, og i tillegg har fem hoteller fått ”wild card” til semifinalen. Av disse 24 er 12 plukket ut til finalen som går av stabelen  senere i år.

Rica Nidelven Hotel i Trondheim har vunnet sju av de åtte foregående konkurransene, men i år ble hotellet slått av Britannia Hotel i kåringen i Sør-Trøndelag. Rica Nidelven er likevel med i finalen, og kan dermed sikre seg seier nummer åtte i frokostkonkurransen.

Her er finalistene:
- Rica Dyreparken, Kristiansand
- Rica Airport Sola, Stavanger
- Solstrand Fjordhotel, Os
- Rica Sunnfjord, Førde
- Rica Nidelven, Trondheim
- Britannia Hotel, Trondheim
- Rica Hell, Værnes
- Rica Ishavshotellet, Tromsø
- The Thief, Oslo
- Grand Hotel Rica, Oslo
- Thon Hotel Opera, Oslo

Her er de 19 fylkesvinnerne:
- Akershus: Thon Hotel Oslofjord
- Aust-Agder: Clarion Hotel Tyholmen
- Buskerud: Rica Park Hotel Drammen
- Hedmark: Rica Hotel Hamar
- Hordaland: Solstrand Fjordhotel
- Møre og Romsdal: Rica Parken Hotel
- Nord-Trøndelag: Rica Hell Hotel
- Nordland: Thon Hotel Lofoten
- Oppland: Nythun Fjellstue
- Oslo: Thon Hotel Opera
- Rogaland: Rica Airport Sola
- Sogn og Fjordane: Rica Sunnfjord Hotel
- Sør-Trøndelag: Britannia Hotel
- Telemark: Clarion Collection Skien
- Troms: Rica Ishavshotel
- Vest-Agder: Rica Dyreparken
- Vestfold: Farris Bad
- Østfold: Refsnes Gods

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjokoladekake med smak av kaffe blir alltid suksess
Ukens kake

Forsiden akkurat nå - 6

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her