Hvem tar prisen?

Nå har du muligheten til å foreslå kandidater til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2009.
Redaksjonen
20 April 2009 - 16:25

Prisen er knyttet til personer som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske.
 
I årets tildeling har juryen et ekstra søkelys på eventuelle kandidater innen tematikken mat og helse.
 
Fagjury bestemmer
Det er en fagjury som vil avgjøre hvem som hedres med årets matkulturpris.
 
For at juryen skal få gjort en god og rettferdig vurdering av kandidatene må forslagene begrunnes.
 
En slik begrunnelse kan innholde en kort presentasjon av kandidaten, hva som er særegent ved vedkommende, om kandidaten har et spesialfelt eller et varemerke.
 
Matkultur
Begrunnelsen kan også inneholde opplysninger om hvordan kandidaten formidler norsk matkultur, sunt kosthold, bruken av råvarer og hvordan kandidaten knyttes til tematikken mat og helse.
 
Tidligere vinnere av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris er:
 
2008:  Matjournalist Tove Diesen
2007:  Osteprodusent Pascale Baudonnel
2006:  Høgskolelektor Gerd Tomter Løvaas
2005:  Høgskolelærer Bodil Nordjore
2004:  TV-kokk Wenche Andersen
2003:  Kokk Harald Osa
2002:  Matjournalist Borghild Fiskå
2001:  Konsulent/husstellærer Liv Gregersen Kongsten
2000:  Produsent Arnt Harald Stange
1999:  Matjournalist/husstellærer Åse Strømstad
1998:  Kokk Arne Brimi
1997:  Kulturjournalist Henry Notaker
1996:  Dr.med. Ingvar Hjermann
1995:  Professor Jan Raa
1994:  Mag.art. Astri Riddervold
 
Forslag kan sendes til aase.stromstad@c2i.net.
 
Fristen for innsendelse av kandidater er 10. mai.
 
Prisutdeling skjer under Kokebokens Dag fredag 5. juni på Åker gård.
 
Prisen består av et reisestipend på 30.000 kroner og et diplom.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her