Hvilke hvitviner passer best til fisk og skalldyr - og hvorfor?

Selv om mange nordmenn sverger til rødvin også til fisken, er det ikke til å komme forbi at hvitvin er det mest ideelle. Men fisk er ikke bare fisk, og det er store forskjeller de ulike skalldyrene i mellom, det skal Rune Pal fordype deg i. Han har et lan
Redaksjonen
15 Februar 2000 - 15:22

Christer Berens foredrar om de forskjellige hvitvinsdruenes egenskaper og hvorfor smaken på vinen varierer etter hvilken region den kommer fra. Denne kvelden får du anledning til å smake i alt ni viner som ville kostet deg mer enn 1500 kroner å kjøpe inn.
 
Mandag 20. mars kl 18.30
kr 780
 
Vinsmaking:
Santa Rita 120 Chardonnay 1997 Chile
(Kr 94,90, 7534, bestilling)
Riesling Réserve Trimbach 1996 Alsace Frankrike
(Kr 128,60, 888, basis)
Pinot Grigio Puiten 1997 Colterenzio Alto Adige Italia
(Kr 144,90, 32327, bestilling)
Pinot Gris Tradition 1997 Hugel Alsace Frankrike
(Kr 161, 34532, bestilling)
Pouilly-Fumé Genetin 1997 F. Tinel Blondelet Loire Frankrike
(Kr 161,10, 31050, bestilling)
 
Meny
Chablis Vieilles Vignes 1996 La Chablisienne
(Kr 169,90, 30841, bestilling)
Kamskjellcarpaccio
Blåskjellfricassé
Sancerre Grande Réserve 1998 H. Bourgeois Loire
(Kr 144, 743, basis)
Grillet laks med caviar-beurre blanc
Meursault 1993 J. Matrot Burgund Frankrike
(Kr 259,90, 30909, bestilling)
Dampet slettvar med hummer
Muscat de Beaume de Venise 1998 Vidal Fleury Rhône Frankrike
(Kr 248,20, 7831, bestilling)
Grand dessert

Meld deg på her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her