Hvit budsjettstrekker

Når vi nå går inn i den for mange mest festintensive perioden av året, er det godt å få med noen tips på veien som kan strekke budsjettet litt lenger. Derfor er ukens vin er usedvanlig rimelig vin, en hvit sådan, som er perfekt til så vel velkomstglasset som til forretter og lette fiskeretter.

Domaine de Pépouy 1999 (varenr. 45059, bestillingsutvalg) er en såkalt Vin de Pays des Côtes de Gascogne. Og kommer altså fra det samme området som storselgeren Tariquet. En hvitvinstype som har tatt landet med storm. Årsaken er disse vinenes behagelige fruktighet, de er tørre uten å være ”sure”, de er lette uten å være vandige og er gode å nyte så vel alene som til maten. Det hele selvsagt kombinert med lav pris.

Pépouy er så mye som to tiere billigere enn de fleste andre vinene i denne kategorien. Men har alle elementene til en god Gascogne, frisk og fruktig med lett mineralpreg, ingen stor kompleksitet selvsagt men en vin alle kommer til å like og gjerne tar et glass til av. Og det har du jo råd til når prisen er bare kroner 59,60!

Druene i vinen er ugni blanc, gros manseng og colombard. Førstnevnte er områdets viktigste drue siden vi nå befinner oss midt i armagnac-distriktet. Etterspørselen etter brunt brennevin er for nedadgående (bortsett fra i Norge). Derfor har mange vinbønder de siste ti år konvertert fra å dyrke druer som skulle inngå i dette berømte brennevinet til produksjon av hvitvin.

Domaine de Pépouy er en 15 hektar stor eiendom som drives av engelske Peter og franske Anne Marie Hawkins.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.

Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen