Her er den hvite du skal kjøp

Ukens vin står til årstiden sin hvite farge til tross. Den er både smaksrik samtidig som den tåler en del utfordringer fra maten.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Østerrikske Rabl Grüner Veltliner Liss 2005 (44682) fra Weingut Rudolf Rabl er et usedvanlig godt kjøp. For en hundrelapp får du en solid munnfull av det denne typiske østerrikske druen kan by på. Her er det nemlig masser av frukt, som sitrus og annen syrlig frukt som grønne epler og pærer, pepper samt tropiske og blomsteraktige innslag. Den har dessuten gode syrer og god fedme som gjør at den er en ypperlig partner til en lang rekke retter, både kalde og varme. Særlig godt fungerer den sammen med middelhavskjøkkenets aromaer som safran, urter og hvitløk. Til denne blåskjellssuppen er den sublim.

Produsenten tilhører ikke de aller mest profilerte produsentene i Østerrike, men dens beliggenhet i Langenlois, selve hjertet i Kamptal som er kilde til noen av de beste grüner veltliner'ene i landet, lover godt. Spesielt siden ukens vin er deres enkleste, og vedhenget Liss kan tyde på at druene kommer fra løssvinmarkene (avleiringsjord) som det finnes en del av i Kamptal. Dette jordsmonnet gir imidlertid ikke de største grüner veltliner'ene med den flotte mineralske karakteren, men så lenge vinbonden gjør jobben sin, slik Rabl-familien, er resultatet viner med en god porsjon frukt. Og grüner veltliner smaker veldig godt også i sin enkleste fremtoning.
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen