Hyggelig tilbud

Mens politikerne krangler om avgifter og statsbudsjettet, og selvsagt ikke blir enige om noe som letter trykket i din og min lommebok, kan vi glede oss over priskutt helt uavhengig av avgiftsdiskusjonen.

Det er imidlertid ikke snakk om prisdumping. Ukens vin Ch. Lamargue 2004/2005 (30550) er satt ned en tier i forhold til siste polpris. Men den er likevel billigere enn da den kom på det norske markedet for over tre år siden. Og fremstår dermed som et meget godt kjøp.

For ni tiere får du en parfymert og småelegant vin. Duften er lett krydret med røde bær, skogsbær, urter og jordsmonn. Smaken er saftig med gode syrer og bløte tanniner, bra fedme, bærsødme og mokkapreg fra midten og utover. Ettersmaken byr på krydder og lakris. I det hele tatt en god vin som er ganske fleksibel når det gjelder bruksområder. Enten du bare har lyst på et glass vin eller skal nyte den til maten. Perfekt til steik av lam eller svin eller lammefilet med sjysaus og gjerne tilbehør med innslag av krydder og urter.

Ch. Lamargue 2000 er en såkalt AOC Costières de Nîmes som er området midt mellom Languedoc og Rhône. Den har dermed litt av begge deler ved seg selv om den nok slekter mest på førstnevnte. Druemiksen er 60 prosent syrah, 30 prosent grenache og resten mourvèdre. Fremstillingen er relativt tradisjonell, men vinen har kun vært i kontakt med stål. Den er derfor best å nytes i ung alder, mens saftigheten er på topp, fra nå av og det nærmeste året.

Produsent er Domaine Lamargue som i dag eies av Campari-konsernet. I løpet av tjue år fra frem til 1999 hadde den tidligere svenske (skånske) storbonden Anders Bergengren ansvaret, og han klarte å løfte renomméet anselig for de 70 hektar som eiendommen omfatter. I 1999 kjøpte den styrtrike italienske familien Bonomi (som også eier Sella & Mosca) domainet. Og begynte en storstilt opprustning av så vel de eksteriør- som de interiørmessige sidene ved eiendommen. Og i år overtok altså Campari som har intensjoner om å fortsette jakten på perfeksjon.

Nicolas Segura har ansvaret for vinene. Han er fransk ønolog med erfaring fra New Zealand og Australia i tillegg til fra europeiske vinregioner. Alt overvåkes av Mario Consorte, sjefsønologen til Sella & Mosca og for øvrig president for den italienske ønologforeningen.

Foreløpig lages det tre AOC-viner, en hvit og en rosé i tillegg til ukens røde. Dessuten Vin de pays d'Oc av druene chardonnay, viognier, merlot, cabernet sauvignon og syrah som Bergengren i sin tid sørget for å plante. Med Bergengrens gode toppviner i minne, er det sannsynlig at det fremtidige konseptet for Lamargue også vil inkludere noe i dette sjiktet.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen