Ikke alt på stell i Bergen

Det er dommen etter siste kontrollrunde fra Mattilsynet. Av 27 spisesteder kontrollert, fikk sju strykkarakter.
Redaksjonen
25 Mars 2010 - 15:15

Men ingen av de sju som fikk karakteren «mindre bra», og pålegg om å rette opp feil og mangler, ble stengt.

- Dette er alt i alt et positivt resultat, sier Elin Bjørke Rasmussen, seksjonssjef ved Mattilsynets distriktskontor for Bergen og omland til bt.no.

Blant restaurantene som får kritikk, er Egon i Kjøttbasaren.
- Vi mener vi har trygg og god drift i alle de 30 restaurantene våre, men tar kritikken til etterretning, sier Svein Atle Vermundsen, som har ansvar for Egon-kjedens spisesteder på Sør- og Vestlandet.

Han synes Mattilsynet gjør en god og viktig jobb.
- Vi holder restauranten vår i Kjøttbasaren stengt i påsken for å ruste opp kjøkkenet, og vil gjerne invitere dem tilbake når arbeidet er fullført, sier Vermundsen.

Her er resultatene av Mattilsynets siste kontrollrunde:

Svært bra:
• Cafe Opus, Vestkanten
• Peppes Pizza, Søreide
• Banco Rotto, Vågsallmenningen

Bra:
• China House, Olav Kyrres gate
• Kafe Spesial, Christies gate
• Bon Appetit, Vestkanten
• Pizza & Kebab House, Vestre Vadmyra
• Lille Mercatostrada, Vaskerelven
• Sumo, Neumannsgaten
• Cafe Christian, Hollendergaten
• Maharaja, Rosenkrantzgaten
• Potetkjelleren, Kong Oscars gate
• Escalon, Vetrlidsallmenningen
• Sindibad Mat, Lodin Lepps gate
• Peppes Pizza, Nesttun
• Vaagen Pub, Strandkaien
• Harbour Cafe, Torget
• Lido, Torgallmenningen
• Barillo, Helleveien
• Beredt, Kløverhuset

Mindre bra:
• Lindås brygge, Lindås (Renhold, vedlikehold)
• Bergen Bowling, Sandsli (Vedlikehold, mangler IK-mat-system, mangler egen håndvask og matkum)
• Buona Sandsli pizza, Sandsli (Ikke meldt drift, personlig hygiene, håndvask)
• Peppes Pizza, Finnegården (Mangelfulle rutiner vedrørende desinfeksjon av utstyr)
• Egon Bergen, Kjøttbasaren (Ikke tilfredsstillende nedkjølingsrutiner. Dårlig renhold. Mangler såpe ved flere håndvasker)
• NHH Campus og Orvil, Helleveien (Manglende håndvask, dårlig renhold, ikke temperaturkontroll)
• Mama Mia, Helleveien (Mangelfull bruk av arbeidsklær, mangelfull temperaturkontroll, ikke egnet håndvask, mangelfull internkontroll)
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.
Matkurs og vinkurs
Cocktailkurs i Oslo

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.

Den 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her