Ikke alt på stell i Bergen

Det er dommen etter siste kontrollrunde fra Mattilsynet. Av 27 spisesteder kontrollert, fikk sju strykkarakter.
Redaksjonen
25 Mars 2010 - 14:15

Men ingen av de sju som fikk karakteren «mindre bra», og pålegg om å rette opp feil og mangler, ble stengt.

- Dette er alt i alt et positivt resultat, sier Elin Bjørke Rasmussen, seksjonssjef ved Mattilsynets distriktskontor for Bergen og omland til bt.no.

Blant restaurantene som får kritikk, er Egon i Kjøttbasaren.
- Vi mener vi har trygg og god drift i alle de 30 restaurantene våre, men tar kritikken til etterretning, sier Svein Atle Vermundsen, som har ansvar for Egon-kjedens spisesteder på Sør- og Vestlandet.

Han synes Mattilsynet gjør en god og viktig jobb.
- Vi holder restauranten vår i Kjøttbasaren stengt i påsken for å ruste opp kjøkkenet, og vil gjerne invitere dem tilbake når arbeidet er fullført, sier Vermundsen.

Her er resultatene av Mattilsynets siste kontrollrunde:

Svært bra:
• Cafe Opus, Vestkanten
• Peppes Pizza, Søreide
• Banco Rotto, Vågsallmenningen

Bra:
• China House, Olav Kyrres gate
• Kafe Spesial, Christies gate
• Bon Appetit, Vestkanten
• Pizza & Kebab House, Vestre Vadmyra
• Lille Mercatostrada, Vaskerelven
• Sumo, Neumannsgaten
• Cafe Christian, Hollendergaten
• Maharaja, Rosenkrantzgaten
• Potetkjelleren, Kong Oscars gate
• Escalon, Vetrlidsallmenningen
• Sindibad Mat, Lodin Lepps gate
• Peppes Pizza, Nesttun
• Vaagen Pub, Strandkaien
• Harbour Cafe, Torget
• Lido, Torgallmenningen
• Barillo, Helleveien
• Beredt, Kløverhuset

Mindre bra:
• Lindås brygge, Lindås (Renhold, vedlikehold)
• Bergen Bowling, Sandsli (Vedlikehold, mangler IK-mat-system, mangler egen håndvask og matkum)
• Buona Sandsli pizza, Sandsli (Ikke meldt drift, personlig hygiene, håndvask)
• Peppes Pizza, Finnegården (Mangelfulle rutiner vedrørende desinfeksjon av utstyr)
• Egon Bergen, Kjøttbasaren (Ikke tilfredsstillende nedkjølingsrutiner. Dårlig renhold. Mangler såpe ved flere håndvasker)
• NHH Campus og Orvil, Helleveien (Manglende håndvask, dårlig renhold, ikke temperaturkontroll)
• Mama Mia, Helleveien (Mangelfull bruk av arbeidsklær, mangelfull temperaturkontroll, ikke egnet håndvask, mangelfull internkontroll)
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her