Ikke alt på stell i Bergen

Det er dommen etter siste kontrollrunde fra Mattilsynet. Av 27 spisesteder kontrollert, fikk sju strykkarakter.
Redaksjonen
25 Mars 2010 - 14:15

Men ingen av de sju som fikk karakteren «mindre bra», og pålegg om å rette opp feil og mangler, ble stengt.

- Dette er alt i alt et positivt resultat, sier Elin Bjørke Rasmussen, seksjonssjef ved Mattilsynets distriktskontor for Bergen og omland til bt.no.

Blant restaurantene som får kritikk, er Egon i Kjøttbasaren.
- Vi mener vi har trygg og god drift i alle de 30 restaurantene våre, men tar kritikken til etterretning, sier Svein Atle Vermundsen, som har ansvar for Egon-kjedens spisesteder på Sør- og Vestlandet.

Han synes Mattilsynet gjør en god og viktig jobb.
- Vi holder restauranten vår i Kjøttbasaren stengt i påsken for å ruste opp kjøkkenet, og vil gjerne invitere dem tilbake når arbeidet er fullført, sier Vermundsen.

Her er resultatene av Mattilsynets siste kontrollrunde:

Svært bra:
• Cafe Opus, Vestkanten
• Peppes Pizza, Søreide
• Banco Rotto, Vågsallmenningen

Bra:
• China House, Olav Kyrres gate
• Kafe Spesial, Christies gate
• Bon Appetit, Vestkanten
• Pizza & Kebab House, Vestre Vadmyra
• Lille Mercatostrada, Vaskerelven
• Sumo, Neumannsgaten
• Cafe Christian, Hollendergaten
• Maharaja, Rosenkrantzgaten
• Potetkjelleren, Kong Oscars gate
• Escalon, Vetrlidsallmenningen
• Sindibad Mat, Lodin Lepps gate
• Peppes Pizza, Nesttun
• Vaagen Pub, Strandkaien
• Harbour Cafe, Torget
• Lido, Torgallmenningen
• Barillo, Helleveien
• Beredt, Kløverhuset

Mindre bra:
• Lindås brygge, Lindås (Renhold, vedlikehold)
• Bergen Bowling, Sandsli (Vedlikehold, mangler IK-mat-system, mangler egen håndvask og matkum)
• Buona Sandsli pizza, Sandsli (Ikke meldt drift, personlig hygiene, håndvask)
• Peppes Pizza, Finnegården (Mangelfulle rutiner vedrørende desinfeksjon av utstyr)
• Egon Bergen, Kjøttbasaren (Ikke tilfredsstillende nedkjølingsrutiner. Dårlig renhold. Mangler såpe ved flere håndvasker)
• NHH Campus og Orvil, Helleveien (Manglende håndvask, dårlig renhold, ikke temperaturkontroll)
• Mama Mia, Helleveien (Mangelfull bruk av arbeidsklær, mangelfull temperaturkontroll, ikke egnet håndvask, mangelfull internkontroll)
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her