Ikke enighet på Wesselstuen

Eierne og de tillitsvalgte ved Wesselstuen blir ikke enige om lønnsspørsmålet.
Redaksjonen
26 November 2008 - 09:00

Det siste nå er at de tillitsvalgte har kommet med seks nye lønnsforslag for å slippe nedleggelse av Wesselstuen. Men dette hjelper ikke, da eierne står på sitt og fortsatt vil legge ned stedet.
 
- Vi har ikke fått noe skriftlig om at Wesselstuen skal legges ned, og håper fortsatt på en løsning, sier Gro Øian, hovedtillitsvalgt for Wesselstuen og Logehaven til ba.no.
 
Ikke mye håp
Men det er ikke mye håp å spore i uttalelsene fra ledelsen.
 
- Situasjonen er låst. Vi kommer til å stenge som planlagt, sier Jan Skulstad, direktør i Dikterstuerne.
 
Det er en konflikt om en ny lønnsavtale for servitørene på Wesselstuen som førte til at eierne bestemte seg for å stenge dørene ved nyttår.
 
Ned i lønn
Det nye lønnstilbudet var på vel 200 kroner timen flatt. Men servitørene på Wesselstuen har provisjonslønn og mente derfor at tilbudet ville føre til at de gikk 20 prosent ned i lønn.
 
- Etter at eierne varslet nedleggelse, har servitørene kommet med seks forskjellige nye lønnsforslag for å komme eierne i møte. Men det har vært liten vilje fra eiernes side, sier Djevat Hisenaj, hovedtillitsvalgt i Hotell og restaurantforbundet i Bergen.
 
Striden om nytt lønnssystem har også skapt misstemning mellom de litt eldre servitørene på Wesselstuen og de yngre ansatte i Logehaven. De tillitsvalgte er Wessel-servitører.
 
Mistillit
- De unge retter mistillitsforslag mot de tillitsvalgte og mener Wesselstuens lønnskamp ødelegger for dem, sier Hisenaj.
 
Han mener dette er totalt misforstått.
 
- Servitørene på Wesselstuen er villige til å gå ned i lønn for å beskytte ungdommene, sier han.
 
- Det beste de ansatte nå kan gjøre, er å samarbeide. Ved å motarbeide hverandre kommer de ingen vei, mener han.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik pimper du en grillet kylling fra butikken
Dagens rett

Slik pimper du en grillet kylling fra butikken

Grillet kylling er manges favoritt når middagen må raskt på bordet. Med enkle grep gir du den litt ekstra smaksdybde.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her