Ingen gjester

Ikke en eneste gjest besøkte Hovda Hotell i Tisleidalen i Fagernes i påsken.
Redaksjonen
17 April 2009 - 17:23

Den siste gjesten forlot hotellet søndag 15. mars. Ansatte har ikke fått lønn for mars måned.
 
- Vi har gjentatte ganger fått lønnen utbetalt for sent. Nå er tålmodigheten slutt. Vi har ikke annet valg enn å gå til skifteretten med lønnskravet vårt om det ikke skjer noe veldig snart.
 
Det sier bar- og restaurantsjef Arild Vestgård og kjøkkensjef Harald Strand til avisa Valdres.
 
Uregelmessigheter
Vestgård er fortsatt operativ i jobben, og Strand er permittert fra stillingen. Sammen med to andre ansatte har de ikke mottatt lønn for mars måned.
 
- Jeg for min del er permittert til juni, og trenger både lønn for mars og feriepengene jeg har til gode for å betjene mine økonomiske plikter. Vi har opplevd uregelmessighet med lønnsutbetalingene fra Kai Egil Larsen en rekke ganger, men nå er det slutt med tålmodigheten, sier Harald Strand.
 
Kai Egil Larsen har eid og drevet Hovda hotell siden 2006, og har blant annet skilt ut seks leiligheter fra hotellet. I tillegg eier og driver han Eidsbugarden høyfjellshotell, som er underlagt tvangssalg fra en bankkreditor.
 
Ser mørkt ut
- Fortsetter det slik, ser det mørkt ut for videre hotelldrift på Hovda. Frem mot sommeren går vi en stille tid i møte, men det er første gangen at det ikke har vært gjester hos oss i påsken.
 
Det kommer først og fremst av at eieren ikke har markedsført hotellet, mener Arild Vestgård.
 
De ansatte har sendt et brev til Larsen der han får en frist til å ordne opp med det lønnsmessige etterslepet.
 
Både Vestgård og Strand har jobbet i hotell- og restaurantbransjen i flere tiår, men har aldri opplevd noe lignende som dette.
 
Skal pusse opp
Kai Egil Larsen er på sin side av en helt annen oppfatning.

- Vi har permittert en del folk på Hovda fordi det ikke har vært gjester, og om noen hevder de har lønn til gode fra meg, er det ikke riktig. Vi har holdt stengt på grunn av sviktende besøk, og skal nå gå i gang med å pusse opp flere rom og spisesalen. Vi har flere bestillinger i mai og utover sommeren, og fra høsten er det igjen full fres. Problemene vi opplever på Hovda nå, er heldigvis forbigående, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hvis du noen gang var i tvil: Koteletter trenger ikke surkål
Dagens rett

Hvis du noen gang var i tvil: Koteletter trenger ikke surkål

De hverdagslige kotelettene får et eksotisk løft i denne oppskriften med både raita og mangosalsa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her