Ingen merker noe til konkurser i Bergen

Ingen merker noe til konkurser i Bergen

Driftsselskap kastet inn håndkleet, men utestedene fortsetter som før.
16 Januar 2013 - 16:54

En uke etter at KJS avviklet sitt driftsselskap på Zachariasbryggen i Bergen, har Sjømaten AS begjært oppbud. Inntil midten av desember stod selskapet for driften av Sushi Sagrada, Sjømatkirken, Diplomis Concept Store og Klar Ferdig Fisk på Zachen, skriver Bergens Tidende.

Det er imidlertid lite som tyder på konkurs i lokalene ved Fisketorget i Bergen. En måned før konkursen ble nemlig driften av utestedene flyttet over i et nytt driftsselskap, Food & Beverage Gruppen AS. Selskapet har Trond Falch-Monsen og Per Arne Hanakam på eiersiden. De var henholdsvis styreleder og styremedlem i Sjømaten AS, men trakk seg få dager før jul.

LES OGSÅ: Zachen konkurs

- Vi solgte restaurantene i fjor for å få inn nye drivere. De nye eierne har overtatt alle de ansatte, forteller Stig Øvrebotten, tidligere daglig leder i Sjømaten AS.

Han forklarer eierskiftet med at nye krefter måtte inn for å ivareta restaurantene og de ansatte. Han anslår selskapets gjeld til å være ”høy”.

En kredittsjekk utført av Bergens Tidende viser at kemneren i Bergen har tatt utleggsforretning (ufrivillig pant) for 712.098 kroner hos Sjømaten AS. Skatt Vest har tatt utlegg på rett over 100.000 kroner.

Regnskapet fra 2011 viser at Sjømaten AS omsatte for 15,2 millioner kroner, og fikk et underskudd før skatt på 5,1 millioner.

Ifølge årsberetningen var 2011 et tøft år, hvor man samtidig forsøkte å starte opp fire ulike konsepter.

I samme regnskap får selskapet påpakning fra revisor for uriktig behandling av skattetrekksmidler.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her