Ingen merker noe til konkurser i Bergen

Ingen merker noe til konkurser i Bergen

Driftsselskap kastet inn håndkleet, men utestedene fortsetter som før.

En uke etter at KJS avviklet sitt driftsselskap på Zachariasbryggen i Bergen, har Sjømaten AS begjært oppbud. Inntil midten av desember stod selskapet for driften av Sushi Sagrada, Sjømatkirken, Diplomis Concept Store og Klar Ferdig Fisk på Zachen, skriver Bergens Tidende.

Det er imidlertid lite som tyder på konkurs i lokalene ved Fisketorget i Bergen. En måned før konkursen ble nemlig driften av utestedene flyttet over i et nytt driftsselskap, Food & Beverage Gruppen AS. Selskapet har Trond Falch-Monsen og Per Arne Hanakam på eiersiden. De var henholdsvis styreleder og styremedlem i Sjømaten AS, men trakk seg få dager før jul.

LES OGSÅ: Zachen konkurs

- Vi solgte restaurantene i fjor for å få inn nye drivere. De nye eierne har overtatt alle de ansatte, forteller Stig Øvrebotten, tidligere daglig leder i Sjømaten AS.

Han forklarer eierskiftet med at nye krefter måtte inn for å ivareta restaurantene og de ansatte. Han anslår selskapets gjeld til å være ”høy”.

En kredittsjekk utført av Bergens Tidende viser at kemneren i Bergen har tatt utleggsforretning (ufrivillig pant) for 712.098 kroner hos Sjømaten AS. Skatt Vest har tatt utlegg på rett over 100.000 kroner.

Regnskapet fra 2011 viser at Sjømaten AS omsatte for 15,2 millioner kroner, og fikk et underskudd før skatt på 5,1 millioner.

Ifølge årsberetningen var 2011 et tøft år, hvor man samtidig forsøkte å starte opp fire ulike konsepter.

I samme regnskap får selskapet påpakning fra revisor for uriktig behandling av skattetrekksmidler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen