Innfører hotellstjerner

NHO Reiseliv har utviklet et forslag til et frivillig, nasjonalt kvalitetssikringssystem for hoteller.

Systemet gjelder for overnattingsbedrifter i Norge. Hensikten med ordningen er å sørge for at forbrukerne får den kvaliteten de forventer når de besøker et hotell.
 
Enklere å være gjest
- Jeg har tro på at innføringen av dette systemet vil gjøre det enklere å være hotellgjest i Norge, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.
 
Rapporten om kvalitetssikringssystem ble overlevert Andersen i dag.
 
Mange vurderinger
Målet for arbeidet med kvalitetssikringssystemet har vært å utvikle en ordning som både forbrukere og næringen selv kan slutte opp om, og som kan være et forbilde for utvikling av eksisterende ordninger også i andre land.
 
- Den norske ordningen vil skille seg ut fra andre lignende ordninger ved at den også tar hensyn til viktige faktorer som servicenivå, vedlikehold, funksjonalitet og miljø, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Knut Almquist.
 
Mål for oppstart av ordningen er innen 1. januar 2010. Men ikke alle synes at forslaget er en god ide.
 
- Uten at jeg kan snakke på bransjens vegne tror jeg at bransjen generelt er interessert i et klassifikasjonssystem som gir et rettferdig bilde av standarden på hotellene. Men å innføre et system etter den danske modellen vil på ingen måte bidra til dette, sier administrerende direktør Michael Telling i First Hotels.
 
Han mener at hotellstjerner er gammeldags og unødvendig.
 
Lite nyansert
- Systemet blir for statisk og for lite nyansert. Jeg har kikket gjennom de grunnleggende kriteriene. Ett eksempel: Hvis hotellet ikke har separat spiserom eller skopussemaskin, kan det ikke oppnå fem stjerner. Slike ting bør jo ikke være avgjørende, sier han til DN.no.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen