Dagens rett

Laksefilet med appelsinkokt fennikel

Så fristende blir dagens middag

Så fristende blir dagens middag

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.
Redaksjonen
10 November 2020 - 02:00

Fersk laksefilet også vakuumpakket, er en takknemlig råvare siden den har god holdbarhet. Noe som er en fordel om du må handle inn til flere dager av gangen.  

Om du bruker de populære ferskpakkete filetene, bruk helst buksiden. Smaken blir imidlertid like god med å bruke fileten som den er, men da må du tilpasse tiden i ovnen deretter.

Er du ikke fan av oppdrettsfisk, kan du bruke denne oppskriften for villfanget fisk som torsk, sei eller lysing. 

Flere fristende fiskeretter finner du her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Laksefilet med appelsinkokt fennikel

Laksefilet med appelsinkokt fennikel

Fremgangsmåte

Start med fennikelen. Rens og skjær fennikelknollene i løvtynne skiver tversover. Kok dem i appelsinsaft/juice i ca. 10 minutter. Sil fra laken og ta vare på denne.

Appelsinsaus:
Mål opp appelsinlaken og bland den med halve mengden hvitvin. Kok blandingen inn til den har sirupskonsistens.
 

Rør inn små terninger av smør. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.

Smak sausen til med salt og pepper og rør inn basilikum og et par dråper sitronsaft. Hold sausen forsiktig varm, gjerne i vannbad.

Fisken:
Kutt tynne skiver (escalope) av laksefileten (uten skinn) på følgende vis: skjær fra midtlinjen på laksefiletene halvt ned i fileten og ut mot sidene, pass på at fisken henger sammen i sidene.
 

Brett fisken ut til en tynn escalope. Dryss dem med salt og pepper og legg dem på smurt aluminiumsfolie på stekebrett.

Bak escalopene midt i ovnen på 160 grader i ca 4 minutter, eller til de har skiftet farge utenpå. Da er de samtidig passe kokt.

Legg escalopene på en seng av fennikel og med den friske smørsausen rundt. Til fisken kan du servere kokte poteter, eller godt brød og en frisk salat.

Flere fristende lakseretter finner du he

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her