Innspurten er igang

10 lovende servitører under 28 år er klar for den spennende finalen i Young Sommelier of the Year 2002 som går den 17. mars.
Aase E. Jacobsen
04 Mars 2002 - 22:22

Blant de 24 som kvalifiserte seg til trinn to i den nye servitørkonkurransen Young Sommelier of the Year 2002 går 10 videre til finalerundene som finner sted den 17. mars på Hotel Continental i Oslo. Første runde innebar å besvare 19 vinrelaterte spørsmål. De som skåret høyest i første runde gikk videre til neste kvalifisering som gikk ut på å sette sammen en to retters meny som skulle matche en konkret vin, i dette tilfellet ikke uventet Moët & Chandon Brut Imperial.

Nivået på de innkomne forslagene var svært høyt, og juryen som bestod av representanter for arrangørene, Remi Madsen fra Den Norske Vinkelnerforening, Aase E. Jacobsen fra Apéritif samt Turid Olsen fra Moët & Chandon-importøren Strøm, fikk en tøff jobb med å plukke ut de ti som går videre.

Her er i alle fall de ti som nok er i full gang med forberedelsene allerede:

Alexander Skjefte, Kontoret Bar & Brasseri, Trondheim
Odd Jarle Kvamme, Hotel Alexandra, Loen
Heidi Friheim, Utstein Kloster Hotell, Rogaland
Nicolas Faccin-Blomgren, Hotel Continental, Oslo
Ørjan Lundmark, Staatholdergaarden, Oslo
Tine Cecilie Åmot, Bølgen & Moi Briskeby, Oslo
Kirsti Knotten, Restaurant Victor, Oslo
Pontus Dahlstrøm, Bagatelle, Oslo
Henrik Boysen, Engø Gård, Tjøme
Randi Schmidt, Engø Gård, Tjøme
 
Finalen blir tredelt. En kvartfinale hvor samtlige skal smake fem viner fra fem ulike land, blindt og avlevere en skriftlig vurdering. Fem deltakere går videre til semifinalen hvor 5 nye viner men fra fem ulike distrikt i samme landet skal blindsmakes og med samme prosedyre som i kvartfinalen. Tre deltakere går videre til finalen som er muntlig og åpen for publikum. Her skal tre ulike viner smakes blindt og gis en vurdering. En krevende men morsom øvelse som er helt annerledes enn de tradisjonelle sommelierkonkurransene.

Sett av datoen den 17. mars kl. 12.00 på Hotel Continental i Oslo og bli med å heie på din favoritt eller kollega. Vinneren belønnes med reise og opphold i Champagne hos Moët & Chandon. Resiefølge blir seierherren fra Young Chef of the Year 2001, Bent-Åge Rustad, Staatholdergaarden, Oslo.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her