Intens og allsidig

Ukens vin tilfredsstiller de fleste rødvinsbehov. Den er saftig og smaksrik med masser av bær. Den trives like godt sammen med mat som alene. Og den er forfriskende nok til årstiden men likevel med nok fylde til å kunne nytes utover høsten.

La Cuvée Mythique 1998 (varenr. 45032, bestillingsutvalget, kr 126,90) er et produkt av tiden. En vin i mellomprisklassen skapt for å tilfredsstille den moderne vinforbrukers behov for en vin med god smaksfylde som er klar til å drikkes når den sendes ut på markedet, men som vil utvikle seg også noen år til. Resepten som den sørfranske vingiganten Val d'Orbieus ønolog Marc Dubernet har fulgt er tradisjonell og utradisjonell på samme tid. Druesammensetningen er representativ for området, for her er det mourvèdre, syrah, carignan, grenache samt noe cabernet sauvignon som gjennom regionens modernisering har fått et godt fotfeste.

Men La Cuvée Mythique 1998 er umiskjennelig sørfransk. Med sitt uttalte skogsbærpreg kombinert med behagelig animalskhet, jordsmonn og krydder. Fremstillingsmetoden er tradisjonell og innebærer macération carbonique som vanligst forbindes med beaujolais men som er mye brukt for enkelte av Languedocs druer, særlig carignan. Resultatet er saftige viner med bløte tanniner. Ukens vin har oppholdt seg 12 måneder i eikefat hvilket har tilført så vel tanniner som smak uten at den på noen måte er dominert av fat.

La Cuvée Mythiques store styrke er dens flotte bærintensitet. På engelsk snakkes det om vibrerende frukt, og det er en egenskap som gjør vinen svært godt egnet så vel til smaksrike og krydrete kjøttretter (også vilt), som til ost eller til terrassen, hagen, sofakroken eller peiskosen når den tiden altfor raskt innhenter oss. Husk bare at den ikke skal serveres for varm, 16-17 grader er perfekt.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen