Italiensk klassiker er blitt helamerikansk

Amerikanske Constellation slukte hele Ruffino.
13 Oktober 2011 - 12:00

Et av de sterkeste italienske merkenavnene innen vin er blitt helamerikansk. Gigantselskapet Constellation har kjøpt resten av Ruffino for 50 millioner euro (ca 400 millioner kroner), skriver Adresseavisen.

I kjøpet av de gjenstående 50,1 prosent av aksjene fra MPF International inngår en gjeldspost på 55 millioner euro. Det betyr at hele Ruffino-selskapet er priset til drøyt 1,6 milliarder kroner.

Kjøpet inkluderer firmaets vinanlegg i Toscana og vel 600 hekter med vinmarker. Nåværende sjef for Ruffino, Adolfo Folonari, overlater sjefsstolen til Sandro Sartor fra Diageo Italia. Folonari vil fortsette i Ruffino-styret inntil videre.

Ruffino har historie tilbake til 1877, og har i mange generasjoner vært et av de mest kjente italienske vinmerker, både i Europa og i USA. Ikke minst ble selskapet kjent for sine bastkledte flasker med chiantivin. I dag er firmaet like kjent for sine superviner Riserva Ducale, Lumina og Modus.

Ifølge opplysninger fra selskapet har Ruffino i år en salgsøkning på ni prosent. Selskapet har nylig lansert sin første musserende, en Ruffino Prosecco.

Adolfo Folonari uttaler at han føler seg trygg på at Constellation svil forvalte Ruffinos ikon-viner på en god måte, slik selskapet tidligere har tatt godt vare på Robert Mondavi-vinene etter oppkjøp.

Ruffino regnes blant Constellations 19 «focus brands», som står for størsteparten av fortjenesten når det gjelder vin- og spritsalg i USA. Ruffino produserer rundt 1,3 millioner kasser årlig, og rundt 50 prosent av dette selges allerede i USA.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her