Italiensk suksesskonsept til Norge

Italiensk suksesskonsept til Norge

Vapiano, et italiensk restaurantkonsept som er blitt en stor internasjonal suksess verden over, åpner i september i Oslo.
Aase E. Jacobsen
17 Juli 2012 - 18:52

Vapiano beskrives som et framtidsrettet servicekonsept, «Fresh casual dining», i en pressemelding fra selskapet. I Stockholm har restaurantkjeden gjort stor suksess og nå står Oslo for tur. I september åpner kjeden sin første restaurant i Oslo, i Rådhusgaten 27, over gamle Smuget.

Flere kommer

-Vi ser virkelig frem til å åpne vår første restaurant i Oslo. Vi tror at Vapiano vil tilføre noe unikt til den norske restaurantverdenen, gjennom vår kombinasjon av høy kvalitet og verdi for pengene. Den internasjonale atmosfæren som skapes i Vapianos restauranter, tror vi mangler i Norge i dag. Det faktum at vi på 10 år har åpnet 108 restauranter i 26 land i 5 verdensdeler, viser at konseptet er et globalt fenomen. Vi har som ambisjon å etablere flere restauranter på det norske markedet i de kommende årene, sier Christian Lagerlöf, administrerende direktør i Vapiano, i pressemeldingen.

Ferske råvarer

Konseptet Vapiano-kjeden presenterer er moderne og enkelt. Alle restaurantene har sentral beliggenhet og lange åpningstider. Det legges stor vekt på valg av råvarer. Alt er ferskt og lages på noen minutter, mens du ser på. Menyen omfatter antipasti, fersk hjemmelaget pasta, steinovnsbakt pizza, friske, smakfulle salater og deilige dolcis. Den ferske pastaen lages daglig fra bunnen av i restauranten. 

Vapiano har etablert seg i restaurantverdenen i en rasende fart. Den første restauranten åpnet i Hamburg 2002. Siden er det blitt åpnet restauranter i blant annet USA, Storbritannia, Sveits, Belgia, Estland, Nederland, Tyrkia, Australia, Taiwan og Dubai. Kjeden teller nå totalt 108 restauranter verden over. Bransjetidsskriftet «Food Services Europe & Middle East» utnevnte Vapiano til «Concept of the year» i 2006.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en kinesisk klassiker
Dagens rett
Sursøt svinefilet på kinesisk vis

Så lett lager du en kinesisk klassiker

Svin i sursøt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her