Ivar Amundsen gjenvalgt som formann i VBF

Årsmøtet i Vin- og brennevinsimportørenes forening (VBF) har gjenvalgt Ivar Amundsen som formann for bransjeforeningen. Også nestformann Inge Hilland tok gjenvalg, mens Morten Klebo Espe og Johnny Gadderud er nyvalgte styremedlemmer. Årsmøtet 3.juni vedto
Redaksjonen
13 Juni 2002 - 01:00

Ivar Amundsen tok gjenvalg som formann i VBF, etter å ha ledet foreningen også de siste to årene.
 
- Vi går inn i en meget spennende og viktig tid med store utfordringer for vin- og brennevinsbransjen og våre myndigheter. 1. januar 2004 vil våre danske, svenske og finske naboer ta med hjem uten fortolling 10 liter brennevin, 20 liter sterkvin, 90 liter bordvin og 110 liter øl ved retur fra et annet EU land. Dette innebærer et helt årsforbruk av alkohol ved bare én grensepassering sier Amundsen og fortsetter:
 
For å møte denne situasjonen vil våre naboland senke sine alkoholavgifter ned mot europeisk nivå for å bevare kontrollen over alkoholomsetningen i sitt eget land. Også Norge må følge denne utviklingen, ellers henviser myndighetene hele alkoholomsetningen til kriminell omsetning og grensehandel, sier han.
 
Vin- og brennevinsimportørenes forening vil i året som kommer fortsette arbeidet for å bekjempe uregistrert alkoholomsetning, og understreker hvor dramatisk situasjonen vil bli ved betydelige avgiftsreduksjoner i våre naboland:
 
- Etter at svenskene reduserte vinavgiften sin med 19% i desember i fjor, har den norske grensehandelen med vin i Sverige eksplodert. Vi handlet dobbelt så mye vin i Sverige i de 4 første måneder i år, sammenliknet med samme periode i fjor. Samtidig er grensehandelen med brennevin også svært stor. Nye avgiftsreduksjoner i våre naboland vil kreve betydelige tiltak fra politisk holde for å holde omsetningen inne i lovlige, ansvarlige og kontrollerte former i fremtiden. Dette innebærer at alkoholavgiftene i 2004 må ned med 60% fra dagens nivå for å opprettholde balanse med den sannsynlige utviklingen i Norden, sier Amundsen.
 
VBF arbeider også målrettet med medlemmenes forhold som leverandører, og utvikler dessuten stadig nye medlemstilbud som vil tilbys medlemsbedriftene i år. I høst arrangerer VBF Norges første fagmesse for vin, Norwegian Wine Expo 2002 (http://www.nwx.no).
 
Styret i VBF 2002-2003:
Ivar Amundsen, formann (Amundsen )
Inge Hilland, nestformann (Nordic Beverage Company)
Britt Engelstad (Engelstad)
Thomas Føyen (SBG)
Johnny Gadderud (Maxxium)
Morten Klebo Espe (Prizeluis)
Jørn Abrahamsen (Vinarius)
 
Styrets beretning 2001 kan du lese her:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her