James Bond-kokk til Oslo

Ungarske Sándor Csóka som har laget mat til selveste 007 blir ny kjøkkensjef hos Martha Mettlig.

- Hos Martha Mettlig vil jeg bruke fine og ferske råvarer, sier Sándor Csóka som er klar til å ta over kjøkkenet på Oslo-restauranten.

- Maten skal se delikat og flott ut, og kunsten er å la de naturlige smakene tre frem og briljere i seg selv. Jeg er opptatt av å bruke moderne teknikker i matlagingen, men samtidig ta vare på de gode, velprøvde tradisjonene. Ved å lete i gamle oppskrifter, kan man finne glemte perler. Jeg blir ekstra inspirert dersom jeg kan presentere en litt ukjent råvare og bringe den tilbake i rampelyset, sier han og legger til:

- Maten skal smake like godt om vi serverer den i restauranten eller kommer hjem til kunden. Tradisjonen med å la kunden delta selv på kjøkkenet mitt, er morsom, og gir en ekstra dimensjon til jobben. Jeg har mine egne signaturretter som jeg håper vil slå an blant gamle og nye kunder på Solli plass.

Variert erfaring nyttig
Sándor Csóka kommer fra Budapest hvor han i 5 år var kjøkkensjef hos Café Pierrot, en gourmetrestaurant med medlemskap i Chaîne des Rôtisseurs. Her serverte han både diplomater og internasjonale gjester - og selveste James Bond ble svært begeistret for maten hans!

- Hans erfaring med franskinspirert gourmetmat er variert og vil medføre et løft for vårt kjøkken, sier Siren Drake, innehaver av Martha Mettlig.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen