Jeg er ingen hore

Erling Sundal slår tilbake mot hore-stempel, og Arne Brimi gir ham sin fulle støtte.
Redaksjonen
27 Oktober 2009 - 12:22

- Ingen sum hadde vært stor nok for meg til å være med på de greiene der. Han har blitt en skikkelig hore, uttalte Eyvind Hellstrøm på TV2-programmet «Fredag» om sin tidligere kollega Erling Sundal i forrige uke.

- Da jeg fikk høre hva han hadde sagt, tenkte jeg «jøssenavn, er det mulig å bruke sånn språk på riksdekkende TV?». Det sjokkerte meg litt, sier Sundal til «God kveld Norge».

Får støtte av Brimi
- Den språkbruken synes jeg er altfor drøy. Erling prøver å gjøre en jobb for den saken, og selv om man har meninger om det bør man holde seg litt for fine til å bruke så brutale uttrykk verken om hverandre og andre folk. Da blir ikke debatten på et nivå folk er med på, og setter oss i et vanskelig lys, sier han til «God kveld Norge».

- Vi som driver med mat og gastronomi i Norge prøver vel å være seriøse samfunnsaktører, og da har vi vel et annet språk vi kan bruke enn dette, legger Brimi til.

Prøver å gjøre en god jobb
Han tror årsaken er at Hellstrøm rett og slett har tatt med seg stilen fra TV-programmet «Hellstrøm rydder opp» inn i intervjuet.

- Eyvind har et TV-program som har den stilen. Det er underholdning, og slik er det. Men han Eyvind har jo et sivilt liv i den bransjen han driver i, og han må ikke ta med seg den underholdningen inn i en kommentar på en flink kokk som prøver å gjøre en god jobb, sier Brimi til «God kveld Norge».

Matsnobberi et fremmedord
Sundal mener han gjør en god gjerning ved å stille opp i Rema-reklamen, som gir tips på hvordan folk kan lage middag til under hundrelappen.

- Matsnobberi er heldigvis for de fleste av oss et fremmedord. Det er altfor mange familier der ute som ikke kan fråtse i dyre råvarer. Da er dette alternativet, sier han.

- Tror du at du får en unnskyldning?
- Nei det tror jeg ikke at jeg får, og jeg forventer det ikke heller. Men det er en ting jeg forventer meg av Hellstrøm. Jeg har hørt at han har planer om å legge ned Bagatelle i løpet av fem år. Vi i Flavours har masse kompetanse, trenger han hjelpen vår, så bare ringer han, sier Sundal til «God kveld Norge».
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her