Jesper Høst Norges beste bartender

Jesper Høst Norges beste bartender

Rutinerte Jesper Høst skal sørge for sterk norsk innsats i det kommende verdensmesterskapet i London.

Beste norske innsats i den nordiske finalen i Diageo World Class stod Jesper Høst fra No.19 i Oslo for. Han kan nå altså skryte på seg å være Norges beste bartender. Samtidig har han også kvalifisert seg for å representere Norge i verdensmesterskapet for bartendere, World Class Global Finals, også kjent som det uoffisielle verdensmesterskapet i bartending.

Starter forberedelsene

Her representerer han Norge og Norden sammen med svenske Rikard Enell fra Taverna Brillo og danske Hardeep Rehal fra baren 1105, har han også sikret seg en plass i Diageo World Class Global Final som holdes i Storbritannia i juli.

Nordens beste bartender er det imidlertid Hardeep Rehal som er. Totalt 26 bartendere fra Norge, Danmark og Sverige deltok i finalen. De andre norske kandidatene var: Fridtjof Jahnsen, No.19 & Bar Boca, Elise Olsen, To rom og kjøkken, Jørgen Dons, Raus, Christian Kruse, Bristol bar og Jolanta Malczewska, Holmen Bar.

Jesper Høst gleder seg over seieren, og har allerede satt i gang med forberedelsene til den globale finalen som finner sted mellom 28. juli og 1. august.

Finalen åpen for publikum

- Dette har vært en fantastisk opplevelse, og jeg er så stolt over å representere Norge i den globale finalen. Jeg har lært mye i løpet av konkurransen, og det er flott å se hvordan den skandinaviske cocktail-scenen blomstrer. Mine forberedelser vil begynne med en gang, og jeg har samlet mange gode kolleger for å trene til den globale finalen, sier Jesper Høst.

Under den globale finalen har alle med en interesse for cocktails muligheten til å oppleve masterclasses, temakvelder og selv teste de utfordringene som profesjonelle bartendere står overfor. For første gang i konkurransens seks år lange historie vil finalen i London være åpen for publikum. Nok en god grunn til å legge inn en London-tur i sommerferien.

Jesper Høsts vinnercocktails

Into the Wild Martini

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

6 cl Tanqueray Ten

1,5 cl manzanilla sherry (infusert med granskudd, koriander, grapefrukt, lime og appelsin)

Fremgangsmåte

Rør alle ingredienser over is og server i en tradisjonell turkopp av tre. Garnér med friske granskudd på en cocktailpinne.

Denne drinken konkurrerte i kategorien The Ultimate Martini Challenge i World Class Nordic 2014.

Denne drinken er inspirert av norsk natur. En aromatizer spredte lukten av skog i hele rommet og drinken er "rørt" i en gammel kaffekjele. Smaksprofilen er basert på sitrus- og krydderblandingen som er unik for Tanqueray Ten, og fremstår ren og klar som en fjellbekk i glasset. Servert på en seng av granskudd.

Sendt inn av

Foto: Sentralen as

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Jimador Punch

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

45 cl
Don Julio Blanco
10 cl
Genepy (malurtlikør)
30 cl
rosa grapefruitjuice
20 cl
grønn te
10 cl
eukalyptussirup

Fremgangsmåte

Lag din egen grapefruktsoda ved å tilsette grapefruktjuice, grønn te og eukalyptussirup i en odastreamer og karboner.

Bland Don Julio Blanco, genepy og grapefruktsoda over is i en punchbolle og pynt med eukalyptus.

Denne drinken konkurrerte i kategorien The Glamour Punch Challenge i World Class Nordic 2014. Punchen er inspirert av jimadorene som høster agavehjertene ute i solen dag ut og dag inn. Jimador Punch er den ultimate tørsteslukkeren etter en lang og fysisk arbeidsdag hvor grønn te, eukalyptus, genepy og den nydelig krydrete Don Julio Blanco virker fantastisk avkjølende og stimulerende.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen