Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Jevnet 1700-tallsslott med jorden

Jevnet 1700-tallsslott med jorden

Skulle rive uthus, tok slottet i samme slengen.
10 Desember 2012 - 16:58

De 2500 innbyggerne i den lille byen Yvrac utenfor Bordeaux har alltid vært stolte over vinslottene sine, ikke minst det vakre Château de Bellevue.

Slottet ble nylig solgt til den russiske forretningsmannen Dimitry Stroskin, som lovet å bringe eiendommen tilbake til sin fordums glans. I den forbindelse fikk han tillatelse til å rive et lite uthus, skriver vinavisen.dk.

LES OGSÅ: Må betale erstatning til slottseierens uekte sønn

Et byggefirma gikk snart i gang med arbeidet, men en morgen våknet innbyggerne i Yvrac opp til et sørgelig syn. Der Château de Bellevue hadde stått siden tidlig på 1700-tallet, lå det nå bare jordhauger og knuste steinblokker. I løpet av to dager hadde bulldoserne jevnet det 1300 kvadratmeter store slottet med jorden.

Stroskin og Yvracs borgermester har begge uttrykt sjokk og vantro, og en undersøkelse av hendelsen er iverksatt.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det beste grüner-boksen er ikke uventet helt naturlig  - og et svært godt kjøp
+
Ukens vin

Det beste grüner-boksen er ikke uventet helt naturlig - og et svært godt kjøp

Så god er den at den kunne selges i flaske til en langt høyere pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordstort nyhetsslipp: flere enn 1400 smaksnotater
+
Test
Nyheter og nye årganger i BU og TU mai 2021

Rekordstort nyhetsslipp: flere enn 1400 smaksnotater

Aldri har det vært større aktivitet på polet enn nå. Og mainyhetene er flere enn noen gang før.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Eggene er kjøpt inn og besøket er på vei. Dette er triksene du trenger for den perfekte eggerøren
+
Klubbkokken serverer
Perfekt eggerøre

Eggene er kjøpt inn og besøket er på vei. Dette er triksene du trenger for den perfekte eggerøren

Egg smør og salt er alt du trenger for suksess. Med disse enkle grepene får du saftig og fløyesmyk eggerøre som smaker himmelsk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig

Men prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus

Forsiden akkurat nå - 4

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her